Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Jennifer Connelly: Ας μιλήσουμε για το στήθος της


H νέα ταινία της Jennifer Connelly παίζεται τώρα στα multiplex. Ιδανική αφορμή για να σας μιλήσω για τον παιδικό μου φίλο, το στήθος της.


Λέγεται Άγιος με το Ζόρι (Salvation Boulevard). Εκείνη συμπρωταγωνιστεί ως η σύζυγος του θρησκόληπτου πάνω στον οποίο ο ιεροκύρηκας Pierce Brosnan θέλει να φορτώσει ένα φόνο. Και βλέπεται μια χαρά. Αλλά δεν έχει γυμνές σκηνές. Ούτε διπλούς δονητές. Γιατί η Jennifer πάτησε τα 40. Και το Χόλιγουντ δεν το έχει (το στήθος της) ανάγκη πια.

Πριν σου μιλήσω για εκείνη, χρειάζεται να φτιάξω ατμόσφαιρα. Να σε κάνω να την δεις με τα δικά μου μάτια. Και να σε αναγκάσω να μετανοιώσεις που διανοήθηκες ποτέ να θεωρήσεις περισσότερο σέξι την Penelope Cruz, την Monica Belucci, την Salma Hayek και τα υπόλοιπα κορίτσια της σειράς της.

Ας ξεκινήσουμε χαλαρά, βλέποντας μια ακόμη φορά το videoclip του του Roy Orbison, στο οποίο συμπρωταγωνιστεί μαζί με τον Jason Priestley του Beverly Hills. Ναι, η Jennifer είναι μια γυναίκα για την οποία αξίζει να ανεβοκατέβεις και 10 φορές συνεχόμενα την Κηφισίας, μέρα μεσημέρι, με δέκα διαφορετικές απεργίες να μαίνονται κατά μήκος της. Γιατί δεν μοιάζει απλά, αλλά είναι η τέλεια γυναίκα.


Ένα κορίτσι καλής οικογενείας (με εργοστασιάρχη ενδυμάτων μπαμπά και αντικέρ μαμά) που διαθέτει μυαλό, σούπερ μόρφωση (απόφοιτος και του Υale και του Stanford, που μιλάει επίσης εξαιρετικά Γαλλικά και Ιταλικά), διακρίσεις (βλέπε Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου για το A Beautiful Mind το 2002) και μια εντελώς υγιής αντιμετώπιση της σημασίας που οφείλει να δίνει στην καριέρα της (<Τι σημασία έχει, στο τέλος, αν έχεις παίξει σε 10 ή 18 ταινίες; Μπορεί να έχεις κάνεις 10 και να έχεις ταυτόχρονα μια καλή σχέση με τα παιδιά σου ή να έχεις κάνει 18 και να μην απαντούν στα τηλεφωνηματά τους>).

Όσον αφορά το κορμί της (110% φυσικό), δεν έχει κανένα πρόβλημα να το δείχνει, με ένα τόσο ακομπλεξάριστο τρόπο που σε κάνει και εσένα να μην αισθάνεσαι ένοχος που δεν μπορείς να τραβήξεις το βλέμμα σου από πάνω σου.

Όπως μου συνέβη για πρώτη φορά με το Hot Spot το 1990, μια ταινία που δεν θυμάμαι τι θέμα έχει. Όπως δεν θυμάται και κανείς άλλος πέρα από τον σκηνοθέτη της. Είναι απλά αυτή που δείχνει την 20χρονη Jennifer να κάνει ηλιοθεραπεία γυμνή. Και αυτό ήταν αρκετό για να πληρώσω 1.500δρχ καθυστέρηση στο videoclub Blue στην Θησέως στην Καλλιθέα, από όπου και την νοίκιασα.

Από τότε, περίμενα ευλαβικά κάθε νέα κυκλοφορία της. Το Career Opportunities το 91 (σέξι ακόμη και ντυμένη, πάνω σε ένα μηχανικό αλογάκι, να πηγαίνει πέρα δώθε), το Mullholland Falls το 1996 (γυμνή στην αγκαλιά του Nick Nolte, το Inventing the Abbots (όπου ρίχνει το πιο προκλητικό βλέμμα στην ιστορία του σινεμά, καθώς ο πρωταγωνιστής μπαίνει και την βλέπει να κάνει γυμνόστηθη σεξ με κάποιον άλλο) και το Waking the Dead το 2000 (όπου και πάλι δεν μας στέρησε την θέα του στήθους της).



Και μετά ήρθε ο μοιραίος Μάιος του 2000. Όταν κυκλοφόρησε το Requiem for a Dream του Αρονόφσκι, η ταινία που απογείωσε. Τόσο την καριέρα της, όσο και τον πόθο κάθε άντρα του πλανήτη για πάρτη της, ειδικότερα στην σκηνή του τέλους, όπου –εθισμένη στο κρακ- χρησιμοποιεί ένα διπλό dildo μαζί με κάποια άλλη, με ένα μάτσο μεσήλικες τριγύρω τους να χειροκροτούν και την κάμερα να υπερίπταται από πάνω τους.

Με άλλα λόγια η Jennifer τα έχει δει και τα έχει κάνει όλα. Μπροστά και πίσω από την κάμερα. Έχει υπάρξει μοντέλο από τα 10 της, έφυγε μόνη στα 17 της και πήγε στην Ιταλία για να δουλέψει μαζί με τον Dario Argento (στο Phenomena), ενώ έχει ηχογραφήσει μέχρι και δυο pop τραγούδια για την γιαπωνέζικη αγορά.

Το πρόβλημα είναι ότι τώρα τελευταία το Χόλιγουντ επιμένει να της δίνει Β ρόλους, βασικά συζήγου, όπως συνέβη στο Salvation Boulevard, το The Dilemma και το He’s Just Not that into you. Κάτι που είναι ντροπή για το ταλέντο της, το οποίο έχει επιδείξει σε δράματα όπως το Little Children, το House of Sand and Fog και το Pollock, σε ταινίες τρόμου όπως το Dark Water και το Waking the dead, ακόμη και σε blockbuster όπως το Hulk.

Μια ακόμη περίτρανη απόδειξη ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όχι ότι η Jennifer (που δεν έχει άλλες ταινίες προγραματισμένες να βγουν) μοιάζει να δίνει δεκάρα για όλα αυτά. Αντί να αγχωθεί, θα προτιμήσει να συνεχίσει να περνάει ζωή χαρισάμενη μαζί με τον άντρα της (Paul Bettany) και τα δυο τους παιδιά. Και εγώ επιμένω να κρατώ ως πολύτιμο φυλαχτό την μοναδική ατάκα που έχει ξεστομίσει περί σεξ, ότι δηλαδή <Μου αρέσει να διαβάζω ένα καλό βιβλίο όσο κάνω σεξ. Και να μιλάω στο τηλέφωνο. Υπάρχουν πραγματικά τόσο που μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα. Αν το δωμάτιο είναι αρκετά σκοτεινό, μου αρέσει επίσης να κάνω και λίγο online shopping>.

http://www.men24.gr/html/ent/744/ent.121744.asp

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου