Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί οι Τούρκοι καταργούν τη Στρατιά Αιγαίου

Με πηχυαίους τίτλους δημοσιεύθηκε στον τουρκικό Τύπο η είδηση της κατάργησης της Στρατιάς Αιγαίου στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του  Κόμματος ΑΚΡ Χουσεΐν Τσελίκ  παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την αποκατάσταση των σχέσεων στρατού-πολιτικών.


Ο κ. Τσελίκ εξέφρασε την αντίθεση του στον τρόπο εκπαίδευσης των αξιωματικών στις στρατιωτικές σχολές επειδή «δεν συνάδει με το σύγχρονο πνεύμα της εποχής».

Πιστεύει επίσης ότι είναι εσφαλμένη η παρουσία αξιωματικών στα Λύκεια της χώρας , για να διδάξουν μαθήματα εθνικής ασφάλειας. (Σ.Σ Δυστυχώς  αυτή τη δοκιμασία την επέβαλαν και στα ελληνικά Μειονοτικά Σχολεία. Αναρωτιόμαστε πώς θα αντιδρούσαν, αν βάσει της αμοιβαιότητας, έκαναν το ίδιο στα Σχολεία της Μειονότητας στη Θράκη και έστελναν Έλληνες αξιωματικούς να διδάξουν αεράμυνα…)

Μέσα στις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης  εντάσσονται τα ακόλουθα:

Υπαγωγή του Γενικού Επιτελείου στο υπουργείο Άμυνας, άρση του άρθρου 35 του Συντάγματος που επιτρέπει τα πραξικοπήματα, μείωση της θητείας, επανεξέταση της υποχρέωσης των νέων να υπηρετήσουν, αναδιάρθρωση της στρατιωτικής εκπαίδευσης, κατάργηση του ξυλοδαρμού και της κακής συμπεριφοράς έναντι των φαντάρων, διαφάνεια στις στρατιωτικές δαπάνες, επανεξέταση των δραστηριοτήτων και των αρμοδιοτήτων του ΟΥΑΚ (Μετοχικό Ταμείο Στρατού) και φυσικά η κατάργηση του 4ου Σώματος Στρατού, γνωστού ως Στρατιά Αιγαίου.

Ως γνωστόν το 4ο Σώμα υπάγεται στη διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων  και ιδρύθηκε λόγω της κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.  Η πρόθεση της Άγκυρας για την κατάργησή της δεν οφείλεται στα φιλειρηνικά της αισθήματα, ούτε στην ιδέα της επίλυσης των διαφορών της Άγκυρας με την Αθήνα.

Είναι μια πράξη που γίνεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το οποίο μετατρέπει την αεροπορική Βάση της Σμύρνης σε γιγαντιαίο Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων.

Επομένως , δεν έχει λόγο ύπαρξης το  4ο Σώμα Στρατού, για αυτό ας σταματήσουν να μας το παρουσιάζουν ως χειρονομία καλής θέλησης.

Εδώ ο κ. Νταβούτογλου είχε το θράσος να ζητήσει την επιστροφή των οθωμανικών μνημείων στη Μειονότητα, έναντι των ελληνικών περιουσιών που λήστεψε, σφετερίστηκε παράνομα το τουρκικό κράτος και αναγκάζεται τώρα να επιστρέψει, φυσικά με δικές του μεθόδους και κανόνες …

Εξομοιώνει δηλαδή μια εγκληματική πράξη με τις συνέπειες μιας αναγκαστικής Ανταλλαγής Πληθυσμών. 

Ας μην μας πουν τώρα ότι καταργούν και τη Στρατιά Αιγαίου, γιατί μας αγαπάνε, γιατί στον σχεδιασμό είναι να ζητήσουν ως αντάλλαγμα μερίδιο από τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας μας σαν καλοί γείτονες…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου