Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Για τη συγκέντρωση των 40άρηδων "ΟΝΝΕΔιτών"Συγκέντρωση 40άρηδων μεγαλοΟΝΝΕΔιτών είχε την Τετάρτη το απόγευμα στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ.

Ο Πρόεδρος, Ανδρίκος, τους φώναξε για να συζητήσουν πώς θα διαφυλάξουν τα μαγαζιά τους. Είναι μεγάλη ευθύνηη απόφαση να πάει κόντρα στον Πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά, και θέλει συμμάχους.

Βασικά, να το θέσουμε καλύτερα. Ψάχνει "χαζούς" για να βγουν μπροστά, να κάνουν τις φασαρίες, να το παίξει ηρεμιστής και να αποδειχτεί ο μάγκας της υπόθεσης. Το θέμα είναι ότι στην παραπάνω κουβέντα οι συνομιλητές του είναι χρόνια στο κουρμπέτι και είναι δύσκολο να τους πείσει για τέτοιες κινήσεις.

Συνεπώς, περιμένουμε με αγωνία να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα γατάκια, που θα πέσουν στο δόλωμα μετά το Οικονομικό!!!!

Για όποιον θέλει να μάθει ποιοι παρίσταντο στη συνάντηση, ας διαβάσει τα ονόματα των υπογράφοντων το παρακάτω κείμενο. Από αυτούς, τους λείπουν 3-4 και o "godfather", αλλά δε θα σας τους αποκαλύψουμε ακόμη ...

Πολιτικό κείμενο με τις υπογραφές 10.507 νέων κατατέθηκε σήμερα στην Οργανωτική Επιτροπή της ΝΔ. Η «κίνηση νέων» υπογράφεται, από μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ καθώς και πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της γενιάς των 35άρηδων οι οποίοι δραστηριοποιούνται πολιτικά σε επιμελητήρια, ενώσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα.

Το κείμενο που υπογράφουν και δημοσιεύεται στη συνέχεια δεν στοχεύει στην υποστήριξη κάποιας υποψηφιότητας, αλλά καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί με σαφήνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα ζητώντας τους να δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους και των προθέσεών τους για τη λειτουργία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.

Πολιτικό Κείμενο

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου ήταν ξεκάθαρο. Η ελληνική κοινωνία τιμώρησε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για τα λάθη, την ατολμία και κυρίως για τις παραλείψεις της ως Κυβέρνηση της χώρας. Ο πολιτικός μας φορέας κινδυνεύει να συρρικνωθεί και ταυτόχρονα να αποκοπεί από τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Κινδυνεύει να γίνει ένα κόμμα χωρίς σαφές πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα που δεν αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

Αυτή η ήττα τείνει να μετατρέψει τη ΝΔ σε μία άνευρη και περιθωριακή πολιτική δύναμη. Τώρα λοιπόν δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμούς και συναισθηματισμούς, αλλά ούτε και για προσωπικές στρατηγικές. Τώρα πρέπει να περιφρουρήσουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Το σύνολο και την ενότητα.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την προοπτική και το αύριο.

Να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που πιστεύουν σε αρχές και αξίες, σε τολμηρές πολιτικές, ανεξαρτήτως προσώπων. Να εμπνεύσουμε και να καταστήσουμε ξανά ελκυστική την πολιτική μας στους νέους ανθρώπους

Να προσαρμοστούμε στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, της οικονομίας και των πολιτών. Να είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, με πυξίδα τις ιδέες και τις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξής μας. Τις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Της ιδεολογίας που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, την ελευθερία της πρωτοβουλίας και της δράσης του και το δικαίωμά του στην κοινωνική προστασία. Μακριά και πέρα από τις παλαιοκομματικές και συντηρητικές νοοτροπίες του κρατισμού και του λαϊκισμού που οδηγούν σε μόνιμα αδιέξοδα.

Είναι σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για ηγεσία. Για έναν αποφασισμένο ηγέτη, που θα πείσει και θα εμπνεύσει ξανά τον ελληνικό λαό. Όμως το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι μόνο αυτό. Είναι λάθος να χάνουμε πολύτιμο χρόνο στο κυνήγι υπογραφών υπέρ υποψηφίων προέδρων. Τα προβλήματα είναι βαθύτερα. Είναι θεσμικά. Είναι ιδεολογικά. Είναι πολιτικά.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες. Να μπορούμε να πάρουμε θέση. Να μπορούμε να μιλήσουμε. Για όλους και για όλα. Ανοικτά και καθαρά. Με αγάπη και πάθος. Με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Οι καθαρές διαδικασίες, ο σεβασμός του καταστατικού, ο ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες, ο επαναπροσδιορισμός των διαδικασιών, το δικαίωμα της συμμετοχής δεν αποτελούν «καινοτόμες» πολιτικές διαδικασίες, αλλά αναγκαιότητα για να γίνει μια πραγματική και ουσιαστική αυτοκριτική. Είναι ζητούμενο να κερδηθεί η μάχη των ιδεών, κάτι όχι ιδιαίτερα εύκολο στο σημερινό πολιτικό και επικοινωνιακό περιβάλλον, για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Να υπάρξουν νέες ιδέες και τολμηρές πολιτικές που θα κινήσουν τα πράγματα προς τα εμπρός. Είναι αυτονόητες πράξεις που σηματοδοτούν την αλλαγή νοοτροπίας.

Αυτή είναι η αρχή της ανασύνταξης και της επανασυσπείρωσης.

Οι ισορροπίες και οι συμβιβασμοί δεν εγγυώνται την ενότητα και την πρόοδο. Οι προσωπικές μονομαχίες οδηγούν πιο γρήγορα στο περιθώριο, στον παλαιοκομματισμό και στην απαξίωση.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους υποψηφίους Προέδρους να τοποθετηθούν με σαφήνεια το επόμενο διάστημα σε βασικά ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την Παιδεία, την εξωτερική πολιτική ,την κοινωνία και ειδικότερα τα προβλήματα της νέας γενιάς. Να δώσουν με καθαρότητα το ιδεολογικό στίγμα τους στέλνοντας ένα αληθινό μήνυμα προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την ελληνική κοινωνία για το σήμερα και το αύριο.

Μόνο με ειλικρίνεια, δίχως λαϊκισμό, με καθαρές θέσεις και καθαρές κουβέντες η Ν.Δ θα αποτελέσει και πάλι μια σύγχρονη, ριζοσπαστική φιλελεύθερη πολιτική δύναμη, για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Ενδεικτικά ονόματα:

ΑΛΕΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ – π. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΒΛΑΧΟΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΕΕ/ΤΚΜ
ΒΡΑΝΟΣ ΘΩΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΣΥΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β3 Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ – ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΑΡΠΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΣΥΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΚΟΛΙΤΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΡΤ. Κ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΩΤΕΕ – ΜΕΛΟΣ ΟΝΝΕΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ/ΤΜΗΜΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΟΡΙΛΛΗΣ ΤΑΣΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΚΟΣΣΥΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ – π. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ
ΚΟΥΛΩΤΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΚΕΦΕ ΟΝΝΕΔ
ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΟΝΝΕΔ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ – ΜΕΛΟΣ ΣτΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΛΑΛΑΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΝΝΕΔ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΜΗΤΡΑΚΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Ν.Δ.
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΣτΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΙΧΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΝΝΕΔ
ΝΟΥΛΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΝΤΟΥΒΑΡΤΖΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ – π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΠΑΝΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Ν.Δ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΛΑΣΙΑ ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ
ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ – π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΡΑΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΣτΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΡΟΜΠΟΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΔΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΤΡΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ – ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΤΕΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΣΩΦΡΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΝΕΔ
ΤΟΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΛΟΣ ΣτΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ – π. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ
ΤΣΑΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Ν.Δ.
ΤΣΟΓΚΑΣ ΧΑΡΗΣ ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΤΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
ΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ

Κίνηση 10.000 νέων: «Τι Νέα Δημοκρατία θέλουμε» (http://www.antinews.gr/2009/11/03/21594/)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου