Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011


Γράφει ο Χρήστος Ζεστός

Φούντωσε για τα καλά το παρασκηνιακό κουτσομπολιό για την εμμονή του βουλευτή Λάρισας με το θέμα της χρηματοδότησης και της διαφάνειας των ΜΚΟ. Ο κ. Χαρακόπουλος, επανήλθε με δεύτερη ερώτηση στη Βουλή και φαίνεται να συντηρεί επί τούτου στην επικαιρότητα το θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς θεωρεί πως έχει πολύ «ψωμί» ειδικά μετά και τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή συγκεκριμένων ΜΚΟ στο πρόγραμμα «κοινοφελούς εργασίας», στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κατέθεσε, λοιπόν, μία ερώτηση προς το 
σύνολο των υπουργών (!) με την οποία ζητεί αναλυτικά στοιχεία για τις ΜΚΟ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Χαρακόπουλος ζητεί να ενημερωθεί ποιες ήταν οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο 1996-2011 και από ποια κοινοτικά και εθνικά προγράμματα, ποια ήταν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους και τέλος ποιες οργανώσεις από αυτές ελέγχονται για τα κονδύλια που πήραν από το υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2002-2010 και γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι ο λαρισαίος πολιτικός -προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά, δίχως την οποία δεν κάνει βήμα- βάζει μέσα στο «κάδρο» και την πενταετία Καραμανλή, όπου αρμόδιος για τις ΜΚΟ ήταν ουφυπουργός Εξωτερικών, κ. Στυλιανίδης (με την αυστηρή επίβλεψη του υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη). 

Η κίνηση αυτή του κ. Χαρακόπουλου, να θέσει δηλαδή τον κ. Στυλιανίδη σε ανησυχία και γι᾽άλλη μια φορά στη καρέκλα του απολογούμενου για τα έργα και τις ημέρες του, φέρεται να είναι απότοκο της κακής σχέσης που έχουν οι 2 άντρες και η αιτία της οποίας αναζητείται.

Ο πρώην υπουργός είναι γνωστό ότι διατηρεί στενές σχέσεις (και κουμπαριές) με τον έτερο βουλευτή Λάρισας, κ. Χρήστο Ζώη, με τον οποίο ο Μάξιμος θα παλέψει για την πρώτη θέση, η κατάληψη της οποίας θα σημάνει αυτομάτως και υπουργικό θώκο στην όποια νέα κυβέρνηση. Κι αυτή είναι η εύκολη απάντηση των βασικών αιτιών του διαφαινόμενου πολέμου.


Εκείνο, όμως, που πραγματικά φαίνεται να ενοχλεί τον Μάξιμο είναι η περιθωριοποίησή του από τη σύνταξη του προεκλογικού προγράμματος. Σε καμία περίπτωση πάντως, δε νομίζω ότι η αυτή εμμονή του είναι απόρροια των αρχηγικών βλέψεών του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν ο Μάξιμος νιώσει την όποια απειλή, ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι της παραπολιτικής. Πολύ καλύτερα κι από αυτό της ουσιαστικής πολιτικής...
Press-gr/fonaklas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου