Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

"Πάμε Κατάληψη'; Τί έλεγε παλαιότερα η ΔΑΠ;



Τι γνώμη είχε η ΔΑΠ για τους καταληψίες;



μειοψηφίες που θέλουν να επιβάλουν το κλείσιμο των σχολών για δικά τους οφέλη ... έτσι χαρακτήριζε η ΔΑΠ τους καταληψίες



Επίθεση ΔΑΠ κατά πάντων

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως απάντηση στον συνεχιζόμενο διάλογο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές που θέλει να περάσει. Σε αυτήν η γαλάζια φοιτητική παράταξη τονίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμο σημείο (ελλιπής χρηματοδότηση, χαμένες ώρες μαθημάτων, μειωμένη ερευνητική δραστηριότητα κ.λπ). Κατηγορούν την κυβέρνηση και κάθε λογής «σωτήρες» της ανώτατης εκπαίδευσης ότι τείνουν να δώσουν τη χαριστική βολή σε ένα σύστημα που απαξιώνεται μέρα με τη μέρα. 


Η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα μειώσει τη χρηματοδότηση και πώς θα επιβάλει συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ με έναν νόμο που ούτε η ίδια έχει ουσιαστικά κατανοήσει. Ενώ, από την άλλη, ο υφυπουργός κ. Πανάρετος επιχειρεί να καλύψει τις δικές του αδυναμίες κλείνοντας σε μια νύχτα όσα τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα και αδιαφορώντας απροκάλυπτα για το μέλλον των φοιτητών. 


Σημειώνουμε ότι πέρα από την ανακοίνωση οι γαλάζιοι θεωρούν ότι ο κ. Πανάρετος αφήνει να διαρρεύσουν δημοσιεύματα, χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ αλλά και πειθαρχικά συμβούλια προκειμένου να στιγματίσει συγκεκριμένα τμήματα, καθηγητές και παρατάξεις, ώστε να καλύψει την απουσία ουσιαστικής διαβούλευσης. Στην ανακοίνωση η ΔΑΠ επίσης τονίζει ότι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: αναφέρεται στην ΠΑΣΠ) είτε τραμπουκίζει προκειμένου να επιβάλει τις προτάσεις της υπουργού είτε προτείνει καταλήψεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει σκοπίμως απούσα από τις εξελίξεις. 


Οι γαλάζιοι καταγγέλλουν ότι το μόνο στο οποίο παρουσιάζεται απόλυτα συνεπής η ΠΑΣΠ είναι οι κομματικές εξυπηρετήσεις και το προκλητικό βόλεμα των πράσινων νεολαίων με παχυλούς μισθούς από κρατικούς οργανισμούς, σε μια περίοδο μάλιστα που ο ελληνικός λαός προσπαθεί να επιβιώσει. 


Βέβαια τα ίδια ή και αντίστοιχα καταγγέλλουν οι πράσινοι για τους ΔΑΠίτες. Αξίζει να προσέξουμε ιδιαίτερα την αναφορά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι μέσα σ' αυτήν την κατάσταση επανεμφανίζονται οι γνωστές μειοψηφίες που θέλουν να επιβάλουν το κλείσιμο των σχολών για δικά τους οφέλη, ενώ την ίδια ώρα οι «υπερασπιστές» του φοιτητικού κινήματος λοξοκοιτούν σ' έναν μοναχικό δρόμο, αποδυναμώνοντας το φοιτητικό κίνημα και εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τα σχέδια της κυβέρνησης. 


Στην ανακοίνωση η ΔΑΠ τονίζει την πρωτοβουλία της για διάλογο με όλους μέσα από την ιστοσελίδα paideia2020.gr. Από τη Λυκούργου μαθαίνουμε ότι είναι πολύ σημαντικός ο διαδικτυακός αυτός ανοιχτός διάλογος, καθώς τα αποτελέσματά του θα οδηγήσουν στη νέα πρόταση Παιδείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που θα ανακοινωθεί μέσα στον Γενάρη. 


Θα είναι η απάντηση της γαλάζιας παράταξης στις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας και τις (αλλοπρόσαλλες προς το παρόν…) θέσεις της ΠΑΣΠ και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος τους επόμενους μήνες μέχρι και τις φοιτητικές εκλογές. Και μας λένε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έχει προκύψει από «κλειστό κονκλάβιο» στελεχών ή σοφών, αλλά με ανοιχτές στους νέους, στους φοιτητές και στους πολίτες συμμετοχικές διαδικασίες.


Πηγή: http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=61824&colid=60&dt=2010-12-12

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου