Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

"Πάμε Κατάληψη"; Ανδρέας Παπαμιμίκος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Ανδρέα εσύ τι λες για τις καταλήψεις;

Η κατάληψη της Νομικής Σχολής αποτελεί τον πλήρη διασυρμό της κυβερνητικής πολιτικής για την μετανάστευση και παράλληλα ευτελίζει όχι μόνο κάθε έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου, αλλά και ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα.Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου σχετικά με την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από παράνομους μετανάστεςΤα τελευταία 24ωρα ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Η κατάληψη της Νομικής Σχολής αποτελεί τον πλήρη διασυρμό της κυβερνητικής πολιτικής για την μετανάστευση και παράλληλα ευτελίζει όχι μόνο κάθε έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου, αλλά και ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα.
Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματική του ολιγωρία καθώς επέτρεψε την ανενόχλητη μεταφορά της ομάδας μεταναστών από τα Χανιά έως την Αθήνα, παρ’ ότι η πρόθεση τους ήταν γνωστή από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ πρώτη ανέδειξε το θέμα ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.
Φυσικά, για μια ακόμη φορά οι αυτόκλητοι σωτήρες των Πανεπιστημίων και καταχραστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθούν με στημένα σκηνικά να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τις Πρυτανικές Αρχές, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να εφαρμόσουν άμεσα τον Νόμο απομακρύνοντας τους καταληψίες από τους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών και ελέγχοντας το νόμιμο της παραμονής τους στη χώρα.
Το ακαδημαϊκό άσυλο δεν μπορεί να γίνεται για ακόμα μια φορά άλλοθι για την παραβατικότητα εντός των ελληνικών Πανεπιστημίων.
.... Ναι το ξέρουμε αγαπητοί αναγνώστες. Δεν είναι το ίδιο να καλαμβάνουν τη Νομική οι μαυριδεροί, βρώμικοι και πεινασμένοι λαθρομετανάστες, με το να την καταλαμβάνουν οι ανοιχτόχρωμοι, καθαροί και καλοταισμένοι δαπίτες ... αλλά η ουσία δεν αλλάζει ... από εσάς ζητάνε να κάνετε καταλήψεις στις σχολές σας.
Αφού είναι τόσο δυναμική .... γιατί δεν πάει η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ να κάνει κατάληψη στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού; 
Έτσι και αλλιώς ούτε στο Πανεπιστήμιο υπάρχει πλέον άσυλο ... οι πιθανότητες να έρθει η αστυνομία είναι ίδιες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου