Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας ενδιαφέρων διάλογος μεταξύ άσπονδων φίλων ...



Σας μεταφέρουμε έναν διάλογο που εντοπίσαμε μεταξύ 30-40 άρηδων ΟΝΝΕΔιτών κλπ. Για ευνόητους λόγους, διαγράφουμε επίθετα κλπ. κλπ.


ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ (1993-1997) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ , ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΩΧΜΑΜΕ ΚΛΟΤΣΗΔΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ , ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘ
  • Αυτό αρέσει στο χρήστη  και σε 

    • Φίλε Σπύρο, με όλη την εκτίμηση,δε σε τιμά να υιοθετείς πολιτικά τέτοιο κείμενο''πεζοδρομίου''που δεν έχει ιδεολογικό υπόβαθρο και δεν τεκμηριώνει ούτε στο ελάχιστο την αντίθεσή τους στο νόμο που ψήφισε και η ΝΔ.
      Όσα περιγράφεις και τα προσυπογράφω,δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο αυτό.
      Θα περίμενα από τους συναγωνιστές της ΔΑΠ να τοποθετηθούν πολιτικά στο νόμο που ψηφίστηκε και όχι με ένα κείμενο αχταρμά που δεν εκφράζει θέσεις και απόψεις,που χρησιμοποιεί απαξιωτικό όρο για τον αρχηγό του κόμματος.
      Λυπάμαι ειλικρινά για το πολιτικό επίπεδο των φίλων φοιτητών του Οικονομικού.

    •  ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    •  Σπύρο ζητώ συγνώμη εαν σε αδίκησα.

    •  ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΛΕΚΤΟΡΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ .

    •  ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ή ΔΙΑΦΩΝΩ.ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΝ , ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΑΣ , ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΡΕΦΕΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ . ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΑΚΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΡΑΚΑ ΤΣΙΓΑΡΟ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΧΟΜΠΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΜΕ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ,ΔΕΝ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ ΕΦΗΜΕΡΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΑΠ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΙΚΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΠΥΡΣΟΥ ,

    • Η ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ . ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ή ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ή ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ ή ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ .

    •  Σπύρο στην κατεύθυνση που κινείται η σκέψη σου συντάσσομαι απόλυτα.
      Προφανώς λειτούργησαν παρορμητικά και σίγουρα τους αδικεί το περιεχόμενο του κειμένου,όπως παρουσιάζεται στο ''βήμα''.
      Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν είχα πρόθεση να σε κρίνω,με εκτίμηση στο πρόσωπό σου διατύπωσα το σχόλιό μου.

    • ΟΚ ΦΙΛΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ

    •  Σπύρο αυτή η φουρνιά δεν έχει σχέση με εσάς

    •  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ

    • Μάλλον τον Βασίλη τον πληγώνει που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν Σπύρο ... εκτός και αν τους ξέρει σαν ανθρώπους και ξέρει το ποιοι είναι. Αυτό φυσικά δεν συνεπάγεται πως συμφωνώ και με τα γραφόμενα στην επιστολή τους.

    •  Aνεξαρτήτως του ύφους και του περιεχομένου, ανάλογες ανακοινώσεις έχει δημοσιεύσει και η ΠΑΣΠ. Σημαντικό μέρος της πολιτικά ενεργής νεολαίας ριζοσπαστικοποιείται και οδηγείται σε απρόβλεπτες αντιδράσεις. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αντιλαμβάνονται ότι με τον μικροπολιτικό τους τακτικισμό δεν δίνουν όραμα, κάτι που για το νέο αποτελεί οξυγόνο. Αποτέλεσμα είναι να χάνουν ερείσματα στην κοινωνία και στους κομματικούς στρατούς, τους οποίους αφελώς νομίζουν εξασφαλισμένους. Αντιθέτως ο Τσίπρας, από τότε που γλίτωσε από τις βλακείες του Αλαβάνου και των συν αυτώ, έχει πετύχει να πλησιάσει τη νεολαία, την οποία του την στέλνουν τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έτοιμη στο πιάτο. Όταν ΓΑΠ και Σαμαράς καταλάβουν τι πραγματικά ζυμώνεται στην κοινωνία, θα έχει ήδη γίνει το ταμείο, το οποίο θα βρεθεί πολύ μείον. Όσον αφορά στα γραφόμενα, μην τους κρίνετε τόσο αυστηρά. Σε νέους ανθρώπους κάποιες φορές μπορεί να περισσεύει ο αυθορμητισμός. Το πλέον ανησυχιτικό θα ήταν να μην αντιδράσουν, να φορέσουν το κοστούμι του καθωσπρεπισμού και να κάνουν κωλοτούμπες σαν και αυτές του Άρη ή του Ταλιαδούρου στη Βουλή.

    •  Σπύρο το ύφος και το περιεχόμενο δεν αρμόζει,δε συνάδει με την ιστορία της ΔΑΠ.
      Διαφωνώ με τον πυρήνα της τοποθέτησής σου αυτής.
      Από που προκύπτει ο μικροπολιτικός τακτικισμός της ΝΔ;
      Η ΝΔ δίνει καθημερινά μαθήματα υπεύθυνης και δημιουργικής αντιπολίτευσης.
      Δεν γνωρίζει ο Σαμαράς τις ζυμώσεις που γίνονται στην κοινωνία;
      Η στρατηγική του αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο,με την καταψήφιση του Μνημονίου απέδειξε έμπρακτα ότι είναι μέσα στην κοινωνία.
      Από κει και πέρα, ο Άρης,ως εισηγητής και ο Ταλιαδούρος,ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν έκαναν''κωλοτούμπα''.
      Η παρουσία τους στη βουλή ήταν συγκροτημένη και δημιουργική.
      Ευθυγραμμίστηκαν με τη ''γραμμή'' του κόμματος,η οποία προέκυψε από την υποχώρηση της Διαμαντοπούλου.

    • Δεν το έγραψε ο Σπύρος, κ. Μπάλτα, αλλά ο λιγότερο γνωστός αδελφός του :-)))

    •  Σπύρο όταν η ανακοίνωση της ΔΑΠ οικονομικού ταυτίζεται με αυτή της ΔΑΠ ΤΕΦΑΑ τα λόγια είναι περιττα...ανακοινώσεις με υβρεις δεν αρμόζουν σε νεόυς πολιτικοποιημένους επιστήμονες....Αντώνη ευτυχώς!

    • Αφού είναι τόσο "ευτυχώς" γιατί ασχολείστε τόσο πολύ με 18χρονα παιδιά, που στο κάτω κάτω της γραφής έχουν δικαίωμα ακόμα και στο λάθος; Εσείς δεν κάνατε λάθη; Εσείς και εγώ μαζί, δεν διχάσαμε ανεπανόρθωτα την παράταξη επί των ημερών σου Βασίλη; Περιμένετε από "παιδιά" να φερθούν ώριμα και πολιτικά, όταν μεγαλύτεροί τους σε ηλικία ... μπλέκονται σε πολιτικά "παιχνιδάκια" εντυπωσιασμού και εκμετάλλευσης. Δε θέλω να σε αδικώ Βασίλη και πιθανολογώ ότι εσύ δεν εμπλέκεσαι σε αυτά ... αλλά δεν είναι αστείο να μαζεύονται χτες οι 40άρηδες της "ΔΑΠ" για να ... "αποφασίσουν" το μέλλον των παιδιών; Όλοι κουβαλάμε "καμπούρες" ... τουλάχιστον ας βλέπουμε που και που και τη δική μας. Τέλος ... τα παιδιά (παρόλο που δεν εγκρίνω ούτε ασπάζομαι την επιστολή τους) δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να καταγράψουν το κλίμα και τις απόψεις ... που και οι δικοί σου φίλοι γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που η ηγεσία της ΔΑΠ ηχηρά μεταφέρει στα όργανα της και που οι καθηγητάδες τους στο πανεπιστήμιο ασπάζονται. Ας τους διαγράψουν κιόλας σήμερα για αυτό "φοβερό αμάρτημα" ... αλλά δεν θα καταφέρουν κάτι παραπάνω από το να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλο τους.
      Χθες στις 11:18 π.μ.

    • Πολλά likes στον Αντώνη.

    •  Aντώνη όπως ξέρεις έχω αποτραβηχτεί από όλα αυτά,οπότε τα "ασχολείστε" δεν με αφορούν..Θεωρώ όμως ότι έχω το δικαίωμα ως π.Γραμματέας της ΔΑΠ να σχολιάζω, ακόμα και αν ακούγεται απαξιωτικό το σχόλιο για τα πρόσωπα, τέτοιου είδος ανακοινώσεισ που κατ εμε προσβάλλουν την παράταξη ειδικά στο wall παλαιου συναγωνιστή...Αλλα τα γραφόμενα εκφράζουν του υπογράφοντες.Επι των ημερών μου και με τον τρόπο που διοίκησαμε παρα το μεγαλο εσωκομματικό θέμα η παράταξη παρέμεινε ενωμένη..Στην πορεία διαφωνήσαμε με τον τρόπο διοίκησης..είναι άδικο λοιπόν αυτο που λές...Σαφώς και γίνανε λάθη πολλά από όλους ..Από τα λάθη μαθάινεις...Οι καμπούρες είναι πολλές και λίγοι τις βλέπουν..Ας σταματήσουμε έδω αυτό το δημόσιο διάλογο μας Αντώνη .Ξέρεις και ξέρω.Καλή συνέχεια

    • Είτε ασχολείσαι ... είτε δεν ασχολείσαι Βασίλη ... ανεξαρτήτως της θέσης που έχεις διατελέσει. Η επιλογή είναι δική σου ... αλλά αν δεν ασχολείσαι ... μην σχολιάζεις ... ειδικά όταν αφορά "παιδιά" τα οποία δεν έχεις καν γνωρίσει. Αν προσβάλλεσαι, ξεκίνα από την κορυφή ... από αυτούς που σήμερα κατέχουν θέσεις ανάλογες με αυτή που κατείχες εσύ τότε ... και όχι με τα ΔΑΠιτάκια που είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Όσο για το ότι οι ευθύνες βαρύνουν τους υπογράφοντες ... δεν το σχολιάζω ... γιατί στις μέρες μας έχει γίνει συνήθεια οι "υπογραφές" να μεταφέρονται από έγγραφο σε έγγραφο ανάλογα με τις ορέξεις και τις πολιτικές επιθυμίες των πολιτικών "μπαμπάδων" ... φαινόμενο που δεν σου είναι άγνωστο. Όσο για το παρελθόν ... δεν καταλαβαίνω για ποια ενότητα μιλάς ... προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε έναν (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) που να ασχολήθηκε με την ενότητα της παράταξης ... όλοι με βάση τα συμφέροντα των ομάδων τους κινήθηκαν. Μπορεί να αντιδικούμε, μπορεί να διαφωνούμε αλλά δεν θεωρώ ότι κανείς από τους δυο μας κινείται από προσωπικές εμπάθειες Βασίλη και σε εσένα έχω διατηρήσει την εκτίμηση μου. Ο διάλογος ποτέ δεν βλάπτει, ειδικά όταν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις. Καλή συνέχεια.

    • Αντώνη αυτή είναι η άποψη σου διαφωνώ απολύτως και θα ήθελα να έχω το δικαίωμα να μπορώ να σχολιάζω..να είσαι καλά.

    •  Τα δικαιώματα Βασίλη δεν είμαι εγώ που τα δίνω ή που τα παίρνω. Ο καθένας από μόνος του κρίνει, πράττει και εν συνεχεία κρίνεται.

    • ‎''Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις''είχαμε σήμερα τη διαγραφή του υπεύθυνου της ΔΑΠ Οικονομικού,αναμενόμενη εξέλιξη όταν δεν εκφράζεις πολιτικό λόγο και εκστομίζεις ύβρεις και μάλιστα εναντίον του προέδρου του κόμματος.

    •  Νίκο με τα λίγα που ξέρω ... συνήθως για να υπάρξει διαγραφή κάποιου συγκαλείται κάποιο όργανο, λαμβάνεται κάποια απόφαση και κάποιος διαγράφεται ονομαστικά. Από ότι καταλαβαίνω είσαι λάτρης της θεσμικής λειτουργίας και ευπρέπειας ... οπότε είμαι σίγουρος πως δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λέπτα να βρεις το Link με την απόφαση διαγραφής και το όνομα του ατόμου που διεγράφη. Κρίμα να μπαίνεις στο "παιχνίδι" κάποιων που αν και θεσμικοί κάνουν πολιτική μέσα από blogs και παραπολιτικά δημοσιεύματα. Η διαγραφή έγινε ... και ο τρόπος που έγινε ... αποδεικνύει πολλά.

    •  Aντώνη δε γνωρίζω εαν ακολουθήθηκε το τυπικόν μέρος της διαδικασίας,απλώς είδα σε blogs το σχετικό θέμα και το επεσήμανα σε συνέχεια των χθεσινών σχολίων.
      Δεν μπήκα σε κανένα παιχνίδι,όπως ατυχώς υποστηρίζεις,μακριά από μένα, σε αυτή τη φάση της ζωής μου, ''οι παιδικές ασθένειες'',τις έχω... περάσει.
      Αλήθεια, συνεδρίασε το συμβούλιο σχολής στη ΔΑΠ Οικονομικού και ενέκρινε το κείμενο πριν βγει;

    •  Πραγματικά δεν γνωρίζω. Ο σχολιασμός μου έχει κάνει πως κάποιες φορές δεν "τιμωρούνται" κάποιοι επειδή εκστομίζουν ύβρεις και μάλιστα ενάντια στον πρόεδρο του κόμματος ... αλλά απλά γιατί δεν στήριξαν τον πρόεδρο της οννεδ.

    •  Δεν γνωρίζω τα εσωκομματικά της ΟΝΝΕΔ,πολύ περισσότερο τι συμβαίνει σε κάθε Σχολή,έχω κλείσει τον κύκλο μου σε αυτή αρκετά χρόνια.
      Άλλωστε δεν τοποθετήθηκα απέναντι στο πρόσωπο,αλλά στο κείμενο ως περιεχόμενο.
      Τελικά να υποθέσω ότι εσύ εκφράζεσαι από το κείμενο αυτό;

    •  Όχι δεν εκφράζομαι και το έχω επισημάνει, αλλά δεν εκφράζομαι ούτε από τις μεθόδους πολιτικής επιβολής ηλικιωμένων δαπιτών πάνω στα παιδάκια της ΔΑΠ. Πρώτα τα ξεσηκώνουν να επαναστατήσουν και να εξεγερθούν (αρκεί κανείς να δει τα προφίλ των περισσότερων ηγετικών στελεχών της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ - όπου μιλάνε περί προδοτών και άλλων χαριτωμένων πραγμάτων) και εν συνεχεία όταν επεμβαίνει ο Πρόεδρος της ΝΔ κάνουν αβαβα και ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα μέσα από τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους. Στο συγκεκριμένο "αμάρτημα" υπάρχει και ηθικός αυτουργός ... και φυσικά δεν υποστηρίζω ότι κακώς διεγράφη ... η υποκρισία της ηγεσίας της νεολαίας και των σφουγγοκωλάριων της με ενοχλεί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου