Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Μόνο ένας έχει κερδίσει το δικαίωμα να τολμά ... Κώστας ΚατσαφάδοςΑνεξαρτήτως του αν συμπαθεί η αντιπαθεί κανένας τον Κώστα, οφείλει να του αναγνωρίσει πραγματικό θάρρος τόσο στις πράξεις, όσο και στο να λέει την άποψη του. Για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα ο κ. Κατσαφάδος το 2003 διεγράφη από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όταν επικεφαλής φοιτητικής ομάδας επιτέθηκε και ψέκασε με πυροσβεστήρα τον κ. Β. Μπένο, στην προσπάθειά του να διαλύσει εν εξελίξει συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή μέλους ΔΕΠ. Τα θλιβερά γεγονότα, τα οποία οδήγησαν τον κ. Μπένο στο νοσοκομείο με έντονα αναπνευστικά προβλήματα, σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου του 2003. Επικεφαλής μιας πενταμελούς σκληροπυρηνικής ομάδας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο κ. Κατσαφάδος επιχείρησε να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πρυτανικού Συμβουλίου.


Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική όταν μέσα από τη χαραμάδα της μισάνοιχτης πόρτας οι επιτιθέμενοι ψέκασαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου με τον πυροσβεστήρα που βρήκαν στην είσοδο του Πρυτανικού Συμβουλίου! Λίγο αργότερα ο κ. Μπένος λύγιζε από τα σύννεφα καπνού και η ομάδα των ΔΑΠιτών εισερχόταν θριαμβευτικά στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου.
Μόλις και μετά βίας ο τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τη βοήθεια ορισμένων καθηγητών, κατάφερε να κρατήσει κλειστή την πόρτα της αίθουσας, την οποία επιχειρούσε να παραβιάσει η ομάδα των «γαλάζιων παιδιών». 
Μία ημέρα αργότερα η ΔΑΠ, «με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την ακαδημαϊκή κοινότητα», αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, καταδικάζοντας την «ακραία και αντιδημοκρατική ενέργεια που έχει ως στόχο τη μη ομαλή λειτουργία» των πανεπιστημιακών οργάνων.


Αυτός μάλιστα ... αυτός μπορεί να κάνει κατάληψη όποτε γουστάρει ... όπου γουστάρει ... το έχει αποδείξει άλλωστε ... ή μήπως αλλάξανε οι εποχές και πλέον "πρυτανεύει" η λογική και η σκοπιμότητα του να εκλεγεί βουλευτής;


Πηγή: http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=176239

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου