Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μετά το ΤΕΦΑΑ, το Οικονομικό! Και ποιος έλειπε;;; Το Πολιτικό! Διαβάστε τη συνέχεια της γραμμής του μεγαλοπαράγοντα της ... Δάφνης ...

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ;

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ με την παρούσα ανακοίνωση θέλει να καταστήσει ξεκάθαρα την εναντίωσή της στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο έκτρωμα για την  ψήφιση του οποίου συνένοχοι καθίστανται όχι μόνο η καταστροφική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΛΑΟΣ.

Το νομοσχέδιο αυτό καταστρατηγεί τον χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν παιδείας καταργώντας την διανομή δωρεάν συγγραμμάτων, καθώς και την δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών. Υποβαθμίζειτις σπουδές και τα πτυχία που απονέμονται διαλύοντας τον ενιαίο χαρακτήρα των επιστημονικών αντικειμένων αφήνοντας παράλληλα ανοιχτά παραθυράκια για την ελεύθερη εισαγωγή σπουδαστών ΙΕΚ και ιδιωτικών κολλεγίων στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Αποφεύγεινα επιλύσει ουσιαστικά ζητήματα διαφάνειας και συνδιαλλαγής καταφέρνοντας ακριβώς το αντίθετο με τον σχηματισμό ενός ολιγαρχικού συμβούλιου διοίκησης το όποιο με τις υπερεξουσίες που διαθέτει γίνεται περισσότερο ευάλωτο στα φαινόμενα αυτά. Εκμηδενίζει την εκπροσώπηση των φοιτητών σε όλα τα όργανα συνδιοίκησης. Μειώνειτον διαθέσιμο χρόνο σπουδών για όλους τους φοιτητές και θέτει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση όσους εξ αυτών εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους. Καταργεί τις πτυχιακές εξεταστικές των τελειόφοιτων με τις οποίες μπορούσαν να ολοκληρώνουν σε αρκετά συντομότερο χρόνο τις σπουδές τους.

  
Δυστυχώς χάνεται μια ιστορική ευκαιρία για πραγματικές τομές στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Η Υπουργός αποφεύγει να <<αγγίξει>> ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τα ιδρύματα όπως η ερευνά, η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας, ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κ.α. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των φοιτητών θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μην τεθεί σε εφαρμογή στον ελληνικό πανεπιστήμιο!

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ!!



ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

http://www.dap-politikou.gr/anak/dap-anak/325-anakoinwsidap.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου