Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Επιστρέφει μέσω Ρωσίας ο Στρος Καν

Επιστρέφει μέσω Ρωσίας ο Στρος Καν

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο μιας τράπεζας η οποία ανήκει στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Rosneft, περίπου δύο χρόνια αφού ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από το αξίωμα μετά το σάλο που προκάλεσε το σεξουαλικό σκάνδαλο.

Ο 64χρονος Στρος-Καν διορίστηκε στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ρωσικής Περιφερειακής Τράπεζας Ανάπτυξης, θυγατρικής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, βάσει ανακοίνωσης εκπροσώπου του πιστωτικού ιδρύματος.
Ο Στρος-Καν είχε παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το 2011, μετά το σάλο που ξέσπασε όταν καμαριέρα ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης είχε καταγγείλει ότι την βίασε.
Ο ίδιος διέψευσε την κατηγορία, η οποία αργότερα τέθηκε στο αρχείο, ενώ επέλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή που είχε καταθέσει η ενάγουσα καταβάλλοντας ποσό το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.
Η υπόθεση όμως είχε ήδη εκμηδενίσει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία, που τελικώς κέρδισε ο Φρανσουά Ολάντ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου