Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Γιώργος Παρτσαλάκης;

Είναι από τους πιο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς. Ο Γιώργος Παρτσαλάκης αποφοίτησε το 1973 από τη δραματική σχολή του Πέλλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή ήταν στον Οιδίποδα Τύραννο στο κλασικό θέατρο Ρόδου.


Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Εταιρεία Θεάτρου Κρήτης, τη Θεατρική Διαδρομή, το Εθνικό και το Ελεύθερο Θέατρο Α. Πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές σειρές. Από την τηλεόραση, αξέχαστοι θα μείνουν αναμφίβολα οι ρόλοι του στις σειρές «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» και «Θα σε δω στο πλοίο». 

Εδώ και αρκετό καιρό ο Γιώργος Παρτσαλάκης διατηρεί ένα κρητικό εστιατόριο στο Χαλάνδρι που το έχει ονομάσει «Τζουγκρί». Πριν όμως το μεταφέρει στο Χαλάνδρι, αυτό ήταν στον Άλιμο και το είχε ανοίξει πριν από περίπου έξι χρόνια. Το Τζουγκρί σημαίνει «άγριο δάσος» και μπορεί να μεταφέρθηκε όμως πήρε τις κρητικές γεύσεις του μαζί. 

Η τηλεόραση έκανε 20 χρόνια και προτού παίξει στη μικρή οθόνη, έκανε θέατρο και ραδιόφωνο και είχε ασχοληθεί με την ιστορία. Ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν παραγωγές αφού η ελληνική τηλεόραση δεν έχει χρήματα για παραγωγές. Γι’ αυτό όπως λέει, προσπαθούν να βολευτούν με σειρές που έχουν παιχτεί σε επανάληψη. Πιστεύει ακόμη ότι οι λόγοι που προβάλλονται οι τούρκικες σειρές είναι καθαρά οικονομικοί. 

Ο κ. Παρτσαλάκης, αυτή την περίοδο, όπως λένε στο newsbeast.gr άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά του, κάνει πρόβες με το θέατρο Κρήτης για την παράσταση «Υπάρχει φιλότιμο» των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, μια ταινία του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Ένα έργο το οποίο, όπως λέει, είναι απόλυτα επίκαιρο. Την συγκεκριμένη παράσταση σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος που είναι φίλος του και αγαπάει πολύ το θέατρο. «Σε όλη αυτή τη φρίκη που ζούμε, το να δουλεύεις με ανθρώπους που έχουν μια ευγένεια και δεν ασχολούνται με το ποιος πάει μπροστά και ποιος πως πάει πίσω, είναι τεράστια υπόθεση», έχει πει.

Οι παραστάσεις της παράστασης αρχίζουν στις 8 Ιουλίου από τα Χανιά και ο θίασος αναμένεται να γυρίσει όλη την Ελλάδα. 

Ο ηθοποιός όταν δεν έχει πρόβες για την περιοδεία, που είναι πάρα πολλές, πηγαίνει στο εστιατόριο του και βρίσκεται δίπλα στους πελάτες του. Όποτε δεν είναι εκείνος, πηγαίνει πολύ συχνά και ο γιος του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου