Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Το θέμα της κλήσης σε κατάθεση των μελών του ΚΥΣΕΑ επανέφερε ο Α. Τσοχατζόπουλος

Για ακόμη μία φορά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανέφερε το θέμα της κλήσης σε κατάθεση των μελών του ΚΥΣΕΑ, προαναγγέλλοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι οι συνήγοροί του θα ζητήσουν την ανάκληση της απόφασης, με την οποία απερρίφθη το αίτημα που από την αρχή της δίκης είχε θέσει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός.


;Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η δίκη για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού από εξοπλιστικά προγράμματα συνεχίστηκε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Στο δικαστήριο βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο ακαδημαϊκός Αδαμάντιος Πεπελάσης, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Καρατζά, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του ιδιοκτήτη του ΙΑΝΟΥ στην προώθηση του βιβλίου.

Υπέρ του ιδιοκτήτη του γνωστού βιβλιοπωλείου κατέθεσε επίσης και η Σοφία Ιορδανίδου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου και δημοσιογράφος, η οποία όπως είπε είναι φίλη του Ν. Καρατζά και υπήρξε συνεργάτης του πρώην υπουργού επί σειρά ετών. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στο θέμα της εξαγοράς μετοχών του ΙΑΝΟΥ μέσω εξωχώριας εταιρείας, που αποδίδεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο, τονίζοντας ότι ο κ. Καρατζάς δεν γνώριζε ποιος κρυβόταν πίσω από την αγοράστρια εταιρεία.

Κατέθεσαν επίσης μάρτυρες υπεράσπισης της Βίκης Σταμάτη, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας της, κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κόρη του λέγοντας πως «έζησε σε ένα χωριό με 1.000 κατοίκους» και ότι «η κοπέλα δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο ακίνητο της Αρεοπαγίτου, λέγοντας πως «είναι ένα σπιτάκι 150 τετραγωνικών που δεν γνώριζα την αξία του, γιατί είμαι από χωριό», και στον γαμπρό του πρώην υπουργό για τον οποίο είπε ότι «είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου