Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Νίκος Χριστοδουλόπουλος: Για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Mε αφορμή τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Γραμματέας ΕΔ-ΣΑ της Νέας ΜΕΡΑς Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Χριστοδουλόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται 39 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο Κύπρο και η παράνομη στρατιωτική κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, εξακολουθούν να στρατοπεδεύουν επί του βορείου τμήματος της νήσου, παρά τα κατ΄ επανάληψη εκδοθέντα καταδικαστικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τα οποία, όχι μόνο  η Τουρκία αγνοεί αλλά και η διεθνής κοινότητα, η οποία δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να επιβάλει την εφαρμογή τους, όπως έκανε σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Η συνεχιζόμενη παρανομία εις βάρος μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. και μάλιστα από μια χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, προσβάλει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Η Νέα ΜΕΡΑ, εκφράζει απέραντη ευγνωμοσύνη σε όλους όσους αγωνίσθηκαν εκείνες τις ημέρες για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του εισβολέα και αποτίει μέγιστο φόρο τιμής σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης και όχι μόνο.
Το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» παραμένει στις καρδιές και στη σκέψη μας, μέχρι την ημέρα που η νομιμότητα θα αποκατασταθεί».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου