Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κακλαμάνης κατά Καμίνη

Απαράδεκτη τυπικά και ουσιαστικά χαρακτήρισε την πρόταση του Γ. Καμίνη για τιτλοποίηση και παραχώρηση σε εισπρακτικές εταιρείες των οφειλών τρίτων προς τους δήμους ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε μία τόσο σοβαρή πρόταση, χωρίς εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, στο οποίο ουδέποτε συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.
Όπως ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης, σύμφωνα με πληροφορίες από δημάρχους, που συμμετείχαν στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τους κ.κ. Μητσοτάκη, Μιχελάκη και Κατσαρό (εκπρόσωπος του κ. Στουρνάρα), ο κ. Γ. Καμίνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα στους δήμους να τιτλοποιούν και να παραχωρούν σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες τις οφειλές τρίτων (πχ καταστηματαρχών) προς αυτούς, κάτι δηλαδή που κάνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά και όχι μόνο δάνεια.
«Ευτυχώς, λόγω της αντίδρασης του προέδρου της ΚΕΔΕ και των άλλων δημάρχων, η νεοφιλελεύθερη-αντιλαϊκή πρόταση του κ. Καμίνη έπεσε στο κενό», υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου