Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Καψής: Μέσα στη βδομάδα η προκήρυξη - Θα προσληφθούν 500 αμέσως και άλλοι 1.500 μόλις αδειάσει η Αγία Παρασκευή

Το σχέδιο του για τη λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα που θα λειτουργήσει για ορισμένους μήνες έως ότου είναι έτοιμη η νέα Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση με βάση το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία της ΝΕΡΙΤ που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, αποκάλυψε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο κ. Καψής αποκάλυψε ότι εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην προκήρυξη των 2.000 θέσεων που θα στελεχώσουν τον ενδιάμεσο φορέα.

Οπως είπε όμως, έως ότου αποδεσμευτούν οι εγκαταστάσεις στην Αγία Παρασκευή από την κατάληψη θα προσληφθούν μόνον οι 500 καθώς δεν χωρούν περισσότεροι στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη. Μόλις τελειώσει η κατάληψη θα προσληφθούν και οι υπόλοιποι 1.500.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο υφυπουργός είπε ότι μέσα στα 2.000 άτομα θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες και ότι οι αιτήσεις για τις δίμηνες συμβάσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στο υπουργείο Οικονομικών.

Πρακτικά θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να υποβάλει τη σχετική αίτηση αλλά αυτοί που θα προσληφθούν θα είναι κυρίως εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ ακριβώς γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα μηχανήματα και οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Τις επιλογές των 2.000 ατόμων θα την κάνουν, όπως είπε ο κ. Καψής, μια επιτροπή που ελπίζει ότι θα αποτελείται από στελέχη της ίδιας της ΕΡΤ που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Οι προσλήψεις θα περιλαμβάνουν και ραδιόφωνο και τηλεόραση και θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αν όλα πάνε καλά.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Καψή, δεν θα είναι πλήρως ολοκληρωμένο λόγω και του καλοκαιριού αλλά θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες, δελτίο ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές, ταινίες και άλλα.

Κατά τα λοιπά ο υφυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις στη νέα δημόσια εταιρεία που θα δημιουργηθεί μέσω της ΝΕΡΙΤ και δήλωσε ότι το ζήτημα των πλήρων αποζημιώσεων όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ λύνεται με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Τετάρτης και ότι οι πρώην εργαζόμενοι τις δικαιούνται ανεξαρτήτως του αν θα ρποσφύγουν ή όχι στη δικαιοσύνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου