Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

«Σερβιτόροι των 500 ευρώ οι Έλληνες»

«Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα απτά σημάδια της ανάκαμψης της Ελλάδας είναι οι τουρίστες που καταφθάνουν στην Αθήνα με κρουαζιερόπλοια και αεροπλάνα», αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του για την Ελλάδα.


Το ρεπορτάζ, όμως, επικεντρώνεται σε μία 28χρονη σερβιτόρα, την Ολυμπία Αγγέλη, που ο μισθός της υποχώρησε στο μισό μέσα σε τρία χρόνια, ενώ δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στις σπουδές της στο τουριστικό μάνατζμεντ. «Δεν αντέχει να χάσει τα 500 ευρώ μισθό που χρειάζεται για να στηρίξει τους ηλικιωμένους γονείς της», αναφέρεται.

«Το να μην ενταχθεί κάποιος στο 1,3 εκατ. ανθρώπους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας είναι βασικό μέλημα των 3,6 εκατ. Ελλήνων που έχουν ακόμη εργασία στην έκτη χρονιά της οικονομικής κρίσης, που σήμερα κατονομάζεται ως μία από τις πιο βαθιές εν καιρώ ειρήνης σε οποιαδήποτε βιομηχανοποιημένη οικονομία», σημειώνει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι «το ΑΕΠ έχει υποχωρήσει κατά 22% από το 2008».

«Οι αρχαίοι μαρμάρινοι δρόμοι και οι πλατείες της Αθήνας κατοικούνται από ζητιάνους και ενίοτε από θυμωμένους διαδηλωτές και δείχνουν το τίμημα που πληρώνουν οι πολίτες για τα λάθη των πολιτικών ηγετών», σημειώνει το δημοσίευμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου