Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Για μικροκομματικές τακτικές κατηγορούν την Αριστερή Πλατφόρμα συνεργάτες του Τσίπρα

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης
Την στιγμή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά από το σκληρό μνημονιακό πρόσωπο της κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το συνέδριο του προκειμένου να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα ώστε να σταματήσουν οι εσωκομματικές αντιδικίες, στελέχη του επιμένουν ότι τίποτα δεν άλλαξε και η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τις απόψεις που εξέφρασε στο συνέδριο.

«Όποιος θεωρεί ότι οι στιγμές είναι τέτοιες που να επιτρέπουν μικροκομματικές τακτικές κάνει μεγάλο λάθος» έλεγε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. «Οι θέσεις όλων συζητήθηκαν στο συνέδριο υπερψηφίστηκαν ή καταψηφίστηκαν και η γραμμή που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αποφασίστηκε με δημοκρατικές διαδικασίες. Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού και  ιδιαίτερα περίεργα».
Παρόλα αυτά στελέχη που πρόσκεινται στο Αριστερό Ρεύμα επιμένουν ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν να αναλύσουν περισσότερο τις πολιτικές τους θέσεις μέσα στο κόμμα προκειμένου να αυξήσουν την δύναμη τους.
Μάλιστα στην ιστοσελίδα iskra.gr, η οποία εκφράζει θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, φιλοξενήθηκε άποψη στενού συνεργάτη του Παναγιώτη Λαφαζάνη σύμφωνα με την οποία «ο ενιαίος και πολυτασικός Σύριζα που όλοι επικαλούνται μετατρέπεται σε ένα κόμμα διαιρεμένο, όπου καθιερώνονται διχαστικές πρακτικές και αυστηρές στεγανοποιήσεις και όπου η συλλογική έκφραση διαφορετικών απόψεων, και ειδικότερα της εξ αριστερών κριτικής, αντιμετωπίζεται ως εμπόδιο που πρέπει να καμφθεί και ως εστία προβλημάτων για την «προς τα έξω» (δηλαδή προς τα ΜΜΕ) “εικόνα” του ΣΥΡΙΖΑ ως “κόμματος εξουσίας”.
Και όμως ξέρουμε ότι όπως έλεγε η Ρόζα Λούξεμπουργκ, η δημοκρατία νοείται πάντα για εκείνον που σκέφτεται διαφορετικά.
Από την άλλη πλευρά πάντως η πλειοψηφία και δει οι ρεαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης πιέζουν ώστε να διαμορφωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Με δεδομένο ότι αυτό είναι και το αδύναμο στοιχείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα πρέπει να αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία θα κινηθούν οι προτάσεις τους για την έξοδο από την κρίση.
Έτσι τα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται να θέλουν να αφήσουν πίσω τους την εσωστρέφεια ώστε στοχευμένα να επικοινωνήσουν τις πολιτικές τους θέσεις  προκειμένου το φθινόπωρο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.  


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/253502/gia-mikrokommatikes-taktikes-kathgoroyn-thn-aristerh-platforma-synergates-toy-tsipra#ixzz2ZCxKHle1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου