Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συγκροτείται εννεαμελής ομάδα εργασίας η οποία θα είναι αρμόδια «για τη μελέτη και την υποβολή προτάσεων σχετικά με τη δημιουργία του εθνικού brand το οποίο θα χαρακτηρίζει κάθε επιχειρηματική, τουριστική, επενδυτική και εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας». Οπως αναφέρεται, τα αποτελέσματα της μελέτης θα πρέπει να παραδoθούν μέσα σε έναν μήνα από τη σύστασή της (19.4.2013), δηλαδή αναμένονται θεωρητικά εντός του μήνα.
Συντονιστής της task force ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ μέλη τοποθετήθηκαν:
- Ο προϊστάμενος του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Πτωχός.
- Ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού κ.Γιώργος Μουρούτης.
- Ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών κ. Αλέξης Ζορμπάς.
- Ο διευθυντής του Creative Lab της Google κ. Στιβ Βρανάκης.
- Ο σύμβουλος Επικοινωνίας στο γραφείο της υπουργού Τουρισμού κ. Ηλίας Τσαουσάκης.
- Ο σύμβουλος Επικοινωνίας της υπουργού Τουρισμού κ. Δημήτρης Τζιώτης.
- Ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece κ. Στέφανος Ησαΐας.
- Η Brand Consultant & Design Director κυρία Θεοδώρα Μάντζαρη.
Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, «οι μετέχοντες στην ομάδα εργασίας δεν λαμβάνουν αποζημίωση ή οποιουδήποτε άλλου είδους αμοιβή για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις». Επίσης σημειώνεται ότι «η ομάδα εργασίας για την υποβοήθηση και τη διευκόλυνση του έργου της ζητεί πληροφορίες και στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, οι οποίες οφείλουν να τις παρέχουν εγκαίρως».
«Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της η ομάδα εργασίας μπορεί να καλεί κατά την κρίση της εκπροσώπους από φορείς του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ειδικούς εμπειρογνώμονες και άλλα πρόσωπα που μπορούν να συνεισφέρουν στην καλύτερη εκτέλεση του έργου της» αναφέρεται. «Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει στο νεοκλασικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στην Αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος"» καταλήγει το κείμενο της απόφασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση βρίσκεται εν γνώσει του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και συμβαδίζει στην κατεύθυνση για τη δημιουργία brand της Ελλάδας. Εν όψει μάλιστα της πρώτης συνεδρίασης της ομάδας εργασίας, ο Σύνδεσμος αναμένει να κληθεί για να παραθέσει τις απόψεις του επάνω στο θέμα με στόχο την ενιαία δόμηση της ταυτότητας της χώρας.
Τα δύο πρόσωπα της αγοράς
Η κυρία Μάντζαρη, η οποία βρέθηκε πίσω από την οπτικοποίηση της εταιρικής ταυτότητας του «Αθήνα 2004» και των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έχει εργαστεί ως design director στις εταιρείες Addison Design Consultants, Landor Associates και Wolff Olins και συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό ανάθεσης του σχεδιασμού του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Η πρότασή της επελέγη, με αποτέλεσμα να προσληφθεί ως design director από την Ολυμπιακή Επιτροπή, διευθύνοντας τη συνολική στρατηγική της οπτικής επικοινωνίας της Ολυμπιάδας της Αθήνας. Εχει βραβευθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, διετέλεσε σύμβουλος των Ολυμπιακών του Πεκίνου και της Χειμερινής Ολυμπιάδας του Βανκούβερ και σήμερα διατηρεί εταιρεία μελέτης και εφαρμογών οπτικής ταυτότητας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου