Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σοκαριστικό βίντεο από τη Συρία αναγκάζει τις ΗΠΑ να πάρουν αποστάσεις


Οι ΗΠΑ εξανέστησαν σήμερα στη θέα του βίντεο που παρουσιάζει έναν Σύρο αντάρτη να σφαγιάζει άγρια έναν στρατιώτη των κυβερνητικών δυνάμεων της Δαμασκού και διαβεβαίωσαν πως διαμαρτυρήθηκαν στην ένοπλη αντιπολίτευση.

«Νοιώσαμε αποτροπιασμό από αυτό το βίντεο και έχουμε τονίσει σαφώς πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη σύρραξη οφείλουν να σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», αντέδρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Πάτρικ Βεντρέλ.
Οι ΗΠΑ «έθιξαν αυτή τη φρικώδη πράξη στην ηγεσία του ανωτάτου στρατιωτικού συμβουλίου» των συριακών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, που ηγείται του ανταρτικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον Βεντρέλ, οι αντάρτες απάντησαν πως «αυτού του είδους οι πράξεις δεν αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειονότητα της ένοπλης αντιπολίτευσης».
Ο Αμερικανός διπλωμάτης επεσήμανε επίσης πως ο ένοχος αντάρτης «απομακρύνθηκε» από την στρατιωτική του μονάδα για την πράξη αυτή, αλλά και για άλλες ανάρμοστες δραστηριότητες που επιβεβαιωμένα είχε διαπράξει στο παρελθόν.
Ένα βίντεο, που παρουσίαζε έναν αντάρτη να ξεκοιλιάζει και να προσποιείται ότι τρώει τα όργανα ενός στρατιώτη, προκάλεσε σήμερα κύματα αντιδράσεων, με τον άνδρα που ενοχοποιείται να υποστηρίζει πως η πράξη του αποτελούσε εκδίκηση στις ωμότητες που είχε ανακαλύψει ότι είχε διαπράξει ο σκοτωμένος στρατιώτης.
Όπως δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό Time ο αντάρτης, που υποστήριξε πως ονομάζεται Χάλιντ αλ Χάμαντ, έπραξε όσα έπραξε όταν ανακάλυψε στο κινητό τηλέφωνο του νεκρού στρατιώτη βίντεο που τον εμφάνιζαν να «ταπεινώνει» μία γυμνή γυναίκα και τις δύο κόρες της.
Παραθέτουμε το βίντεο, το οποίο ωστόσο, έχει σοκαριστικές σκηνές… Μην αφήσετε παιδιά να το δουν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου