Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

«Πονοκέφαλος» συνιστώσες και κόμματα δραχμής

Μπροστά σε δύο μέτωπα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει από τη μία τη γέννηση κομμάτων που υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή και από την άλλη την άρνηση των συνιστωσών να αυτοδιαλυθούν.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να συγκρουστεί με την εσωκομματική αντιπολίτευση για τις συνιστώσες και το είδος της κυβέρνησης που θα συγκροτήσει αν κερδίσει τις εκλογές, ωστόσο ήδη συναντά την απόλυτη άρνηση. 

Η μειοψηφία του κόμματος υπό τον Π. Λαφαζάνη αντιδρά και διαφωνεί με την απόφαση για εκλογή των οργάνων μέσα από ενιαία λίστα.

Η ηγεσία του κόμματος θα επιμείνει στη συνεδρίαση της ΚΠΕ Σάββατο και Κυριακή, στην αυτοδιάλυση των συνιστωσών και δεν είναι ξεκάθαρο που θα οδηγηθεί η κατάσταση.

Από την άλλη στην Κουμουνδούρου φαίνεται να υπάρχει ανησυχία για την γέννηση κομμάτων που στηρίζουν τη δραχμή, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να κουρέψει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη τρεις πολιτικής κινήσεις έχουν εκδηλωθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξει κοινό μέτωπο υπέρ της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, χει ήδη προαναγγείλει τη δημιουργία πολιτική κίνησης με την ονομασία «Σχέδιο Β», ο Θεόδωρος Κατσανέβας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την ίδρυση του κόμματος «Δραχμή Πέντε Αστέρων» και ο Δημήτρης Καζάκης συνεχίζει την δράση του ως επικεφαλής του ΕΠΑΜ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου