Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο Γκιούλ θέλει… μερίδιο από τα κοιτάσματα της Κύπρου


S
Τη θεωρία της… συνδιαχείρισης των κοιτασμάτων της Κύπρου, αλλά και κάθε άλλης χώρας της Ανατολικής Μεσογείου, επαναδιατύπωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, μιλώντας στο πλαίσιο Συνεδρίου για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Τούρκου Προέδρου, τα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στο να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο οι εθνικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ των χωρών.
“Πιστεύω ότι όλα τα σχέδια που υπάρχουν και αφορούν ενεργειακά αποθέματα στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις χώρες της περιοχής, δηλαδή την Αίγυπτο, τον Λίβανο, το Ισραήλ, και τα δυο μέρη της Κύπρου, καθώς και την Τουρκία”, δήλωσε ο Αμπντουλάχ Γκιούλ.
“Τα ευρήματα καθιστούν ακόμη πιο σημαντικό τον ρόλο της Τουρκίας, επειδή η χώρα μας διαθέτει μια τεράστια ακτογραμμή στη Μεσόγειο. Πάντοτε πίστευα ότι μέσα από πιθανές οικονομικές συνεργασίες, η ευρύτερη περιοχή μας θα μπορούσε να ζήσει ειρηνικά, να ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος και να διασφαλίσει το μέλλον”, ήταν τα λόγια του Προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου