Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η εξομολόγηση του Κ. Καραμανλή για τα σενάρια σχετικά με σχέδια δολοφονίας του

Πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ είχαν ενοχληθεί σφόδρα από το άνοιγμα που ήθελε να κάνει στην ενέργεια υπογράφοντας τη συμφωνία με τη Ρωσία για το South Stream είναι πλέον ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.


«Δεν ξέρω αν ήθελαν να απειλήσουν τη ζωή μου αλλά σίγουρα ήθελαν να μου ασκήσουν πίεση και το έκαναν με κάθε τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής μιλώντας, όπως αναφέρει η «Real News» σε πολιτικό του φίλο που τον ρώτησε για τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με σχέδια δολοφονίας του.

«Τώρα συλλέγεται συγκεκριμένο υλικό. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» λέει ο ίδιος, όντας βέβαιος ότι έπραξε σωστά τότε εκτιμώντας ότι ο μόνος τρόπος για να αποδυναμωθεί η περιφερειακή υπερδύναμη που λέγεται Τουρκία είναι να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης.

Όσον αφορά την τρικομματική κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος. «Αυτή η κυβέρνηση θα κρατήσει για πολύ» λέει σε συνεργάτες του.

Πιστεύει ότι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης θα αντέξουν μέχρι τέλους. «Κανείς τους δεν θέλει εκλογές» εκτιμά ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει ψευδαισθήσεις. Ξέρει ότι η χώρα έχει μπει σε μια περιπέτεια η οποία θα κρατήσει χρόνια και επίσης ξέρει ότι η βίαιη προσαρμογή στη μείωση κατά 30% του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που δεν αλλάζει.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο από κόμμα εξουσίας έπεσε στην 3η θέση, με τάσεις αυτοδιάλυσης. Δε θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά αφού στο τιμόνι της χώρας τον διαδέχθηκε το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο εξακολουθεί να θεωρεί βασικό υπεύθυνο για το γεγονός ότι η Ελλάδα δέθηκε «χειροπόδαρα» στις αλυσίδες του Μνημονίου.

«Έχασε πολύτιμο χρόνο, δεν πήρε μέτρα και κυρίως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να βλάψει τη ΝΔ και εμένα προσωπικά. Τελικά έβλαψε τη χώρα» τονίζει σε στενούς του συνεργάτες.

Όσο για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στο προσκήνιο, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αυτό και όσοι τον γνωρίζουν καλά πιστεύουν ότι το εννοεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου