Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

 Παπαμιμίκος: Ανοιχτές οι πόρτες στο νέο και το διαφορετικό


Andreas-Papamimikos
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος θεωρείται ο σχεδόν βέβαιος επόμενος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, εκείνος δηλαδή ο οποίος θα διαδεχθεί τον Μανώλη Κεφαλογιάννη στα ηνία της κομματικής οργάνωσης.

Το νεαρό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει μιλήσει πολλές φορές για την αναγκαιότητα να αλλάξει γενιά η Κεντροδεξιά, αλλά και συνολικά να υπάρξει ανανέωση του πολιτικού δυναμικού στο σύνολο του φάσματος, ώστε να γίνουν ουσιαστικά βήματα προόδου για την υπέρβαση της κρίσης.
Με άρθρο του στη σημερινή “Real News”, του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Οι πολιτικοί οργανισμοί πρέπει να προτάξουν ανθρώπους που μέσα από την εργασία και την κατάρτισή τους έχουν κερδίσει την αποδοχή. Να πέσουν δηλαδή τα κομματικά τείχη, ώστε να πάψει το πολιτικό σύστημα να ζει μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα.
Η επιτυχία άλλωστε ενός πολιτικού οργανισμού εξαρτάται στις μέρες μας από το κατά πόσο η κοινωνία θα πειστεί πως έχει αλλάξει νοοτροπία. Από το πόσο οι δομές και οι άνθρωποί του θα αποδεχτούν τον νέο τους ρόλο.
Για να πετύχει αυτό, οι πόρτες στο νέο και το διαφορετικό θα πρέπει να είναι ανοιχτές. Ανοιχτές σε ανθρώπους που θα διακρίνονται για τη φρέσκια αντίληψή τους για τα πράγματα, αλλά και τη διάθεσή τους να προσφέρουν. Δίχως ηλικιακά διαβατήρια και μόνο.
Νέος άλλωστε είναι αυτός που φέρνει νέες ιδέες, και όχι αυτός που απλά το αναφέρει στο βιογραφικό του”, γράφει στο άρθρο του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου