Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Οριστικό «μαχαίρι» στo εφάπαξ

Τη μείωση των εφάπαξ του Δημοσίου κατά 22,63% ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, 19 Ιουλίου.

Η μείωση αφορά και τις αιτήσεις που εκκρεμούν και για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί ακόμα εφάπαξ.



Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι κατ΄ αυτόν τον τρόποδιασφαλίζεται η βιωσιμότητα των εφάπαξ αλλά και η είσπραξη 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την επόμενη δόση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να δεχθεί ως λύση ούτε την αύξηση εισφορών ούτε και την επιπλέον χρηματοδότηση του ταμείου από τον προϋπολογισμό.

Πρέπει να επισημανθεί πως η αναλογιστική μελέτη που διενεργήθηκε προκειμένου να εκτιμηθεί η αντιστοιχία εισφορών και παροχών στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων καταγράφει σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των εισφορών που καταβλήθηκαν και των εφάπαξ.

Χαρακτηριστικά, όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στον ΣΚΑΪ ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Νίκος Καλάκος, από τη μελέτη προκύπτει ότι 22 από τους 37 τομείς καταβολής εφάπαξ δίνουν εφάπαξ από 2 έως και 65% μεγαλύτερο των εισφορών.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, που δηλώνει ότι θα δεχθεί καμία μείωση και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς όπως τονίζει άλλα υποσχόταν προεκλογικά.

Πηγή: skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου