Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ολόκληρη η λίστα των οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται

Στα χέρια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται από το πρωί η λίστα με τους πρώτους Οργανισμούς του Δημοσίου που αναμένεται να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
 


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτοι στη λίστα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων βρίσκονται 20 οργανισμοί, ανάμεσα στους οποίους η ΔΕΘ, η HELEXPO και ο ΟΠΕ.

Οι 20 αυτοί οργανισμοί περιλαμβάνουν 200 μονάδες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις αφήνουν χωρίς αντικείμενο περίπου τους 4.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι -όπως βεβαιώνει η κυβέρνηση- δεν θα απολυθούν αλλά θα μεταταγούν σε άλλους δημοσίους φορείς.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις θα γίνουν σε δύο κύματα: το πρώτο θα γίνει από τη λίστα Πάγκαλου και θα προχωρήσει αμέσως, ενώ το δεύτερο θα αφορά περί τους 200 οργανισμούς με προθεσμία τα τέλη Αυγούστου.

Η απόφαση για την κατάργηση ή συγχώνευση κάθε οργανισμού θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης από επιτροπή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με κριτήριο τη σχέση ανάμεσα στο κόστος λειτουργίας και το παραγόμενο έργο. 

Tαυτόχρονα, ο κ. Μανιτάκης, έκανε γνωστό, ότι μετά την επιστολή την οποία έστειλε προς τους υπουργούς ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, την Πέμπτη απέστειλε και ο ίδιος επιστολή προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία περιγράφει τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη μεταρρύθμιση του κράτους. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου