Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Τι κάνουν σήμερα οι αδελφοί Κατσάμπα;

Ο Γιάννης και ο Γιώργος Κατσάμπας κατάγονται από το Αγρίνιο και είναι αυτοδίδακτοι στην κιθάρα και το μπουζούκι. Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1968 με τίτλο «αδελφοί Κατσάμπα» και κέρδισε τη γενική αναγνώριση του κόσμου. Ακολούθησαν πολλοί δίσκοι με πολλές ανατυπώσεις.


Το γνωστό σύγχρονο τραγουδιστικό ντουέτο ηχογράφησε συνολικά περισσότερους από 40 δίσκους με ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και πέντε με λατινοαμερικάνικο στα προσωπικά τους τραγούδια όπως «πάμε στο ταβερνάκι μας», «νάτα τα καλά παιδιά», κ.ά. 

Οι δυο τους έχουν επίσης συμμετάσχει σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες με πρώτη τη συμμετοχή τους στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Εκείνη την περίοδο, ο Μάνος Χατζιδάκις έγραψε και ερμήνευσε τα περισσότερα τραγούδια, αλλά ο σκηνοθέτης της, έδωσε την ευκαιρία στους Γιάννη και Γιώργο να κάνουν το πρώτο τους ντουέτο επί της μεγάλης οθόνης. 

Εκείνοι όμως από το 1955 που άρχισαν να τραγουδούν μαζί, συνεχίζουν αυτή την παράδοση μέχρι σήμερα, σχεδόν 50 χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση. 

Μιλώντας στο newsbeast.gr ο Γιάννης Κατσάμπας, αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να τραγουδούν και να διασκεδάζουν τον κόσμο. 

«Δεν υπάρχει μόνιμο μαγαζί με το οποίο έχουμε συνεργασία αυτή την περίοδο. Όμως, συνεχίζουμε το τραγούδι. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε το μικρότερο κοστολόγιο και έχουμε αρκετά μεγάλο ρεπερτόριο».

 

Και συνεχίζει: «Ήμασταν σε διάφορα μαγαζιά όπως για παράδειγμα στο Ζυγό κ.ά. Διοργανώνουμε και διάφορες ειδικές βραδιές για να διασκεδάζει ο κόσμος. Εμείς άλλωστε, εκτός από το μεγάλο ρεπερτόριο και τα λάτιν, έχουμε τα τραγούδια της παλιάς ωραίας Αθήνας».
Και αυτή την περίοδο, προετοιμάζουν τις καλοκαιρινές εμφανίσεις τους που γίνονται σε παραθεριστικά μέρη. Εκτός αυτού όμως, όπως σημειώνει, έχουν συνεργασία και με το δήμο Αθηναίων και εμφανίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις ενώ κάνουν ταξίδια και σε όλο τον κόσμο. 

«Σαν ντουέτο πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά. Και γι’ αυτό δεν μας έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό η κρίση, όπως τους υπόλοιπους. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο κόσμος δεν βγαίνει πλέον για να γλεντήσει, όπως έκανε στο παρελθόν αλλά για να πιει ένα ποτό και να φύγει».

Ο Γιάννης Κατσάμπας πάντως συμβουλεύει τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική να μην το κάνουν, εάν δεν έχουν ταλέντο. «Όσοι δεν έχουν ταλέντο, να κάτσουν σπίτι τους. Έχει μπουχτίσει το επάγγελμα από τα ωραία παιδιά και τα άφωνα. Δεν θέλουμε μοντέλα, τραγουδιστές χρειαζόμαστε», λέει.

Και τον ελεύθερό του χρόνο τον περνά με την οικογένειά του και φυσικά πηγαίνει στο γήπεδο μαζί με τον αδερφό του, όποτε μπορούν, για να απολαύσουν την ομάδα τους, την ΑΕΚ. «Είμαστε ΑΕΚ και Παναιτωλικός. Η ΑΕΚ δυστυχώς δεν τα πάει πολύ καλά. Δεν πειράζει όμως. Θα έρθουν καλύτερες μέρες», ελπίζει ο τραγουδιστής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου