Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ραντεβού Μπίλ Κλίντον - Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπίλ Κλίντον, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
 



Οι δύο άνδρες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνομιλίες που θα αφορούν στη διαπραγμάτευση ιδεών και προτάσεων που η υλοποίησή τους θα επιτρέψει στην Ελλάδα αφενός να ανασυγκροτηθεί στο εσωτερικό της, αφετέρου να αναβαθμίσει το πραγματικό και συμβολικό κεφάλαιο της διεθνούς παρουσίας της.

Ο πάλαι ποτέ «πλανητάρχης», ο οποίος πλέον είναι επικεφαλής της «Παγκόσμιας πρωτοβουλίας Κλίντον» (Clinton Global Initiative), ενός ιδρύματος με σκοπό την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών προς επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων, το ερχόμενο Σάββατο, 21 Ιουλίου, θα είναι προσκεκλημένος και ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Από εκεί ο κύριος Κλίντον θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου στις 22 του μηνός έχει συνάντηση με εξέχοντα μέλη της διεθνούς ΜΚΟ «Ελληνική Πρωτοβουλία» (Hellenic Initiative), η οποία αποτελεί οργάνωση που συνέστησαν επιφανείς Ελληνοαμερικανοί της διασποράς.

Η Πρωτοβουλία έχει σκοπό τόσο να συμβάλει στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο διεθνές στερέωμα για την Ελλάδα, όσο και να συγκεντρώσει ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα  πρόκειται να διατεθούν, μέσω συνεργασίας με ελληνικές ΜΚΟ, προς ανακούφιση (ιατροφαρμακευτική, κοινωνικοπρονοιακή κ.ά) των πλέον δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Την Κυριακή λοιπόν, αμφότερες οι επαφές του πρώην προέδρου Κλίντον αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και, ενδεχομένως, το ραντεβού Κλίντον-Σαμαρά να αποφέρει σημαντική -συμβολική αρχικά- υποστήριξη στην ελληνική προσπάθεια.

Π.Σ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου