Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Θέλουν τα "φιλέτα" οι Ιάπωνες


Τα ελληνικά "φιλέτα" φαίνεται πως έχουν βάλει στο μάτι οι Ιάπωνες. Μάλιστα το ενδιαφέρον τους για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις το εκδήλωσαν ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Ryuji Yamane και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Hiroshi Toda, στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Έλληνας υπουργός με τη σειρά του ενημέρωσε τους Ryuji Yamane και τον Hiroshi Toda για τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας και για τα αποτελέσματα του Eurogroup, δείχνοντας τους έμμεσα με αυτόν τον τρόπο πως η χώρα αυτή τη στιγμή έχει θέσει σε προτεραιότητα το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός δήλωσε:

«Ενημέρωσα τους κ.κ. Ryuji Yamane και Hiroshi Toda για τα μέτρα που θα πάρει η χώρα μας, προκειμένου να επαναφέρει σε τροχιά την οικονομία και το πρόγραμμα. Η Ιαπωνία - όπως μου εξήγησαν - το τελευταίο διάστημα έχει δώσει 70 δισ. $ στο ΔΝΤ και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προκειμένου να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που δίνουν πιάνουν τόπο.

Τους παρουσίασα το πρόγραμμά μας, τους ενημέρωσα και για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.Έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και προσβλέπουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου