Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Βρέθηκαν τα οστά της Mona Lisa;


Ιταλοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι εντόπισαν τα οστά της μυστηριώδους γυναίκας που θεωρείται πως πόζαρε για το πορτρέτο της Mona Lisa στην περιφέρεια του μοναστηριού της Σαντ' Όρσολα στη Φλωρεντία.
Ύστερα από πολύμηνη διακοπή, οι αρχαιολόγοι επέστρεψαν στο σκάμμα τους, που είχαν αρχίσει να ερευνούν τον περασμένο χρόνο στην περιφέρεια του μοναστηριού, όπου κατ' αυτούς ενδέχεται να βρίσκονται τα λείψανα της Λίζα Γκεραρντίνι.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αξιολόγησης των Πολιτιστικών Αγαθών, που υποστηρίζει τις ανασκαφές, τρεις νέοι τάφοι, περιέχοντες πολλούς σκελετούς, ήλθαν στο φως από την σκαπάνη των αρχαιολόγων.Τα λείψανα θα σταλούν εν συνεχεία στο Γραφείο Συντήρησης Πολιτιστικών Αγαθών, του οποίου η έδρα βρίσκεται στη Ραβένα, προκειμένου να εξετασθούν και να αξιολογηθούν, τονίζουν οι ερευνητές.
Κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών αποκαλύφθηκαν και τα ερείπια ενός παλιού πρεσβυτέριου, που είχε ανεγερθεί από τις φραγκισκανές μοναχές που είχαν εγκατασταθεί στο κοινόβιο στα τέλη του 15ου και αρχές του 16ου αιώνα.
Η Λίζα Γκεραρντίνι (1479-1542), γνωστή επίσης και ως Λίζα ντελ Τζοκόντο, είχε παντρευτεί έναν πλούσιο έμποριο μεταξιού της Φλωρεντίας.




ΠΗΓΗ: www.metrogreece.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου