Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ελβετικό «όχι» στην Αθήνα για Έλληνες καταθέτες

Πάγο στις ελληνικές φορολογικές αρχές βάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας αναφορικά με τους λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες που είναι εγκατεστημένες στη χώρα. Στο έγγραφο που έστειλε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας των Άλπεων, γίνεται ξεκάθαρο ότι δε πρόκειται να δοθούν στοιχεία για τους Έλληνες καταθέτες, αν δεν υπάρχουν ξεκάθαρες κατηγορίες εις βάρος τους.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η Ελβετία ζητάει από τις ελληνικές αρχές να υποβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα με ονόματα Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης και τις όποιες κατηγορίες υπάρχουν εις βάρος τους, αλλιώς δεν επιτρέπουν πρόσβαση στη λίστα καταθετών των τραπεζών της.

Το κείμενο που εστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών είναι το ακόλουθο:

«Προκειμένου να ικανοποιήσουμε αιτήματα της Αθήνας για παροχή στοιχείων σχετικά με λογαριασμούς σε Ελβετικές τράπεζες, Ελλήνων πολιτών, θα πρέπει να υποβάλλεται συγκεκριμένο αίτημα με το όνομα του Έλληνα πολίτη, όπως επίσης και αν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον του για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος κλπ. Στη περίπτωση που δεν κατηγορείται ένας Έλληνας πολίτης, στοιχεία δε πρόκειται να σας δώσουμε.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου