Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η απολογία του Ζήγρα...


Βήμα βήμα περιγράφει στην απολογία του τη διαδρομή του μαύρου χρήματος ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.
Ο ίδιος στην απολογία του, αναφέρει ότι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος, ενώ τονίζει ότι «ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που οργάνωσαν –προγραμμάτισαν και είχαν ρόλο πρωταγωνιστή στην υπόθεση» ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Al Sayad Fouad και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης.

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση τον Ντίνο Μιχαηλίδη, καθώς όπως αναφέρει ήταν προσωπικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. «Μου τον είχε συστήσει ως άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ήταν αυτός που μετέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα και αυτός που μετέφερε όλες τις επιταγές από τους Al Sayad και Καμπούρογλουο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και ποσά σε μετρητά μαζί με το γιο του Μιχάλη Μιχαηλίδη».
Σχετικά με τη διακίνηση χρημάτων, ο Νίκος Ζήγρας αναφέρεται συγκεκριμένα στον Γιάννη Σμπώκο, ενώ εμπλέκει και τον συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο.


"Μετέφεραν μεγάλα ποσά με σκουπιδοσακούλες"

«Μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών έκανε σε τσάντες πολύ συχνά και ο Ιωάννης Σμπώκος», αναφέρει και προσθέτει : «Αργότερα είχε προστεθεί και ένα άλλο πρόσωπο που μετέφερε και αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά σε τσάντες στον Τσοχατζόπουλο, το πρόσωπο αυτό ήταν ο Ιωάννης Μπέλτσιος».
Ειδικότερα για τον Γιάννη Σμπώκο, τονίζει ότι τα τεράστια χρηματικά ποσά που δέχθηκε, «τα επένδυσε ο πεθερός του, ο οποίος έχει σχέση με χρηματιστηριακή εταιρεία».  «Πρόκειται για χρηματικά ποσά-μερίδια που ζητά απεγνωσμένα μέχρι σήμερα ο Τσοχατζόπουλος από τον Ιωάννη Σμπώκο τον οποίο στις σημειώσεις του αποκαλεί “Βοσκό”»

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλύπτει και νέα άγνωστα μέχρι στιγμής ονόματα, όπως εκείνο της Μαργαρίτας Τερζή, τα οποία όπως λέει πρέπει οι αρχές να ελέγξουν. Σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα, η συγκεκριμένη που κατονομάζει ως ιδιοκτήτρια ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη το οποίο αγόρασε ο Άκη Τσοχατζόπουλος στην κόρη του (Δεν ξέρουμε αν αναφέρεται στο διαμέρισμα στην οδό Νίκης που είναι ήδη γνωστό).
«Θα πρέπει να ελέγξετε», αναφέρει ο κ. Ζήγρας, «πώς πληρώθηκε το τίμημα, ποια ήταν η σχέση της Τερζή με τον Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, καθώς και το πώς η Τερζή βρέθηκε να κατέχει θέση συμβούλου στο υπουργείο Άμυνας».
Ο Νίκος Ζήγρας εμπλέκει ακόμα την πρώην, αλλά και τη νυν συζύγο του Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι "γνώριζαν τα πάντα", καθώς ο πρώην υπουργός τους εκμυστηρευόταν τα πάντα. Mάλιστα, όπως ανέφερε ο Νίκος Ζήγρας, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενχάουερ, είχε συναινέσει στο διαζύγιο με εφάπαξ καταβολή πάνω από 500.000 ευρώ και καταβολή 3.000 ευρώ το μήνα.




«Η Nobilis είναι του Σμπώκου»

Στην απολογία του επίσης, παραδέχεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το όνομά του για τις προσωπικές δουλειές και τα ταξίδια του. Επισημαίνει ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με την off shore Νobilis που εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του νεοκλασικού της Αρεοπαγίτου. Ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του αποκαλύπτει ότι η Nobilis αγοράστηκε και ιδρύθηκε αποκλειστικά από τον Ιωάννη Σμπώκο για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο Σμπώκος, αναφέρει, παρέδωσε τις μετοχές στον Τσοχατζόπουλο, ο οποίος ήθελε μέσω αυτής να αγοράσει το ακίνητο της Αρεοπαγίτου.
O Νίκος Ζήγρας, χαρακτηρίζει «εικονική» την αγορά του νεοκλασικού «Έγινε χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε τίμημα παρά μόνο οι φόροι και τα έξοδα», τονίζει και περιγράφει αναλυτικά πώς έγινε η αγοραπωλησία. Επισημαίνει ότι ήταν εκείνος που έφερε σε επαφή τον Άκη Τσοχατζόπουλο με τον Αστέριο Οικονομίδη της Arcon (επίσης προφυλακισμένος), o οποίος ανακαίνισε το νεοκλασικό. Έκτοτε έγιναν επιστήθιοι φίλοι, τονίζει και αναφέρει αναλυτικά σε ποιες άλλες δουλειές συνεργάστηκαν και με τον τρόπο με τον οποίο έκοβαν τις αποδείξεις.

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού επιβεβαιώνει και τον κομβικό ρόλος της προφυλακισμένης λογίστριας Φρόσως Λαμπροπούλου «Γνωρίζει όλα τα μυστικά και μαγειρέματα του πρώην υπουργού», λέει χαρακτηριστικά στον ανακριτή.













«Εγώ ίδρυσα την Bluebell και την Torcaso»
«Εικονική» χαρακτηρίζει και την αγορά του διαμερίσματος της Αρετής Τσοχατζοπούλου στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους. Αγοράστηκε από τον Αστέριο Οικονομίδη ως προσωπική εξυπηρέτηση στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως λέει, από την εταιρεία Bluebell, την οποία παραδέχεται ότι είχε ιδρύσει ο ίδιος για να μην φαίνεται ως αγοράστρια η κόρη του πρώην υπουργού. Λέει επίσης ότι όλα ήταν σε πλήρη γνώση της Αρετής Τσοχατζοπούλου.
Για την αγορά της Κόμνα Τράκα, του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου δηλαδή, αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός του έδωσε τα χρήματα για την αγορά, γιατί δεν ήθελε να εμφανιστεί ο ίδιος ως αγοραστής. «Πολύ αργότερα, όταν είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της απάτης που είχε στήσει, μεταβίβασα σε αυτόν το εν λόγω ακίνητο κατόπιν μεγάλης πίεσής μου προς αυτόν», λέει.
Ο κ. Ζήγρας παραδέχεται ότι ήταν ιδρυτής και της off shore Torcaso. Η ίδρυσή της έγινε, όπως λέει προκειμένου κάποιοι φίλοι του μέσω αυτής να του μεταβιβάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία θα επένδυε σε ακίνητα στην Ελλάδα.



















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου