Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Τι κάνουν σήμερα οι πρωταγωνιστές της 17 Νοέμβρη

Τεράστια προβλήματα υγείας απέκτησε ο συλληφθείς για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός, από την ημέρα που αποκαλύφθηκε η δράση του όταν ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στα χέρια του και άρχισε έτσι να ξετυλίγεται το κουβάρι της τρομοκρατικής οργάνωσης τον Ιούνιο του 2002.


Ο Σάββας Ξηρός, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, έχει τυφλωθεί στο ένα μάτι. Χθες, μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να χειρουργηθεί. 

Όμως, δεν είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής της «17 Νοέμβρη» που απασχόλησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κάποιοι αποφυλακίστηκαν και κάποιοι παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού, με τις πληροφορίες να τους θέλουν χωρισμένους σε στρατόπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ότι, όπως λένε άνθρωποι των φυλακών, Κουφοντίνας και Γιωτόπουλος δεν ανταλλάσσουν ούτε κουβέντα.. 

Ποια είναι τα μέλη της 17 Νοέμβρη και τι κάνουν σήμερα…

Σάββας Ξηρός
: Στις 29 Ιουνίου 2002 σημειώνεται έκρηξη βόμβας στο λιμάνι του Πειραιά. H βόμβα έσκασε στα χέρια του. Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται ο γρίφος της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση. Τα τελευταία χρόνια οι δικηγόροι του δίνουν αγώνα ώστε να γίνει καλά λόγω των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Χθες το βράδυ νοσηλεύτηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ώστε να χειρουργηθεί.

Χριστόδουλος Ξηρός: Συλλαμβάνεται στις 16 Ιουλίου 2002 στην Αθήνα. Έχει καταδικαστεί σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Στις 17 Ιουλίου 2002 συλλαμβάνεται στους Λειψούς. Έχει καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.

Βασίλης Ξηρός: Συνελήφθη στις 16 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Ελεύθερος είναι από τον Ιούλιο του 2011. Είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής με βούλευμά του έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του. Επέστρεψε στην Καλλικράτεια και ασχολείται, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, με την κτηνοτροφία.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Στις 5 Σεπτεμβρίου 2002 παραδόθηκε και γίνεται γνωστό ότι κρυβόταν στο Αγκίστρι. Έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.

Βασίλης Τζωρτζάτος: Στις 18 Ιουλίου συλλαμβάνεται στη Χιλιαδού Εύβοιας. Έχει καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 4 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση. 

Ηρακλής Κωστάρης: Συνελήφθη στις 20 Ιουλίου 2002. Έχει καταδικαστεί σε μία φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Θωμάς Σερίφης: Συνελήφθη τον Ιούλιο του 2002. Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε μια ληστεία, αθώος για όλες τις άλλες πράξεις με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Πλέον είναι ελεύθερος και τα δημοσιεύματα τον θέλουν να εργάζεται σε εστιατόριο. 

Κώστας Τέλιος: Στις 23 Ιουλίου του 2002 παραδόθηκε στη Θεσσαλονίκη. Καταδικάστηκε σε 22 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε δολοφονία και ληστεία, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Αποφυλακίστηκε και πληροφορίες τον θέλουν να έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. 

Κώστας Καρατσόλης: Συνελήφθη στις 20 Ιουλίου 2002. Καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη. Αποφυλακίστηκε και δημοσιεύματα τον θέλουν να εργάζεται σε μεσιτικό γραφείο. 

Διονύσης Γεωργιάδης: Συνελήφθη στις 16 Ιουλίου 2002. Καταδικάστηκε σε 8 κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη. Ελεύθερος πια, έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και δημοσιεύματα τον θέλουν να ασχολείται με την επιπλοποιία. 

Πάτροκλος Τσελέντης: Συνελήφθη στις 25 Ιουλίου 2002. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε υποθέσεις δολοφονίας και σε ληστεία με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Πλέον έχει αποφυλακιστεί. 

Σωτήρης Κονδύλης: Έπεσε στα χέρια των Αρχών. Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη και έχει αποφυλακιστεί. Πλέον ζει και εργάζεται στην πρωτεύουσα. 

Νίκος Παπαναστασίου: Συνελήφθη τον Ιούλιο του 2002. Είχε καταδικαστεί σε μόλις οκτώ χρόνια κάθειρξη αλλά τα αδικήματα για τα οποία είχε κατηγορηθεί είχαν παραγραφεί. Εργάζεται σε κεραμοποιείο. 

Γιάννης Σερίφης: Συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 2002 και αποφυλακίστηκε με εγγύηση και περιοριστικούς όρους παραμονές Πρωτοχρονιάς. 

Αγγελική Σωτηροπούλου: Κρίθηκε αθώα. 

Θεολόγος Ψαραδέλλης
: Κρίθηκε αθώος 

Ανέστης Παπαναστασίου: Κρίθηκε αθώος 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου