Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Επενδυτικά funds: Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας

samaras30
Με είκοσι ανώτατα στελέχη από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds παγκοσμίως, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη για λίγες ώρες, ο ς Αντώνης Σαμαράς.

Πρόκειται για εταιρείες που διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ. ευρώ και οι επικεφαλής τους συζήτησαν με τον πρωθυπουργό κυρίως για την οικονομία και τις προοπτικές, που διανοίγονται, αλλά και γενικότερα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Η συζήτηση εστιάσθηκε σε νέες ευκαιρίες σε βασικούς τομείς της οικονομίας για τους οποίους υπάρχει ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον.
Οι εκπρόσωποι των εταιρειών μίλησαν για θετική πορεία της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά.
Σημειώνεται ότι αρκετές από τις εταιρείες, που προσκλήθηκαν, είναι ήδη ενεργές επενδυτικά στην Ελλάδα, ενώ άλλες συζητούν την πιθανότητα να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διευθυντής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου, ο διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Δημήτρης Πτωχός, και ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece, Στέφανος Ησαΐας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου