Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Αυτό μας έλειπε!!!!!! Ο Στουρνάρας επικεφαλής του ευροψηφοδελτίου της ΝΔ;

Giannis-Stournaras
(Photo Eurokinissi)
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας… δεν κουράζεται να επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι ο ίδιος δεν είναι πολιτικός. Παραμένει τεχνοκράτης, και για τον λόγο αυτό έχει την ευχέρεια, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, να μιλάει με μεγαλύτερη άνεση. Και να λέει την αλήθεια.

Φυσικά, εκ της θέσεως αλλά και λόγω του κρίσιμου έργου που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας, για τον εξορθλογισμό των δημοσιονομικών της Ελλάδας, ο Υπουργός Οικονομικών είναι… βαθιά πολιτικός. Όπως πολύ έντονη είναι και η συζήτηση για το κατά πόσο θα ενταχθεί ενεργά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και αν το κάνει, κάτω από ποιά κομματική σημαία.
Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει τις πολιτικές ρίζες του στην Κεντροαριστερά. Και πιο συγκεκριμένα, στην πάλαι ποτέ πανίσυχρη ομάδα των “εκσυγχρονιστών” που υπό την ηγεσία του Κώστα Σημίτη κυριάρχησαν στο ΠΑΣΟΚ και συνολικά στο πολιτικό σκηνικό για οκτώ ολόκληρα χρόνια, από το 1996 μέχρι το 2004.
Ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών υπήρξε συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού, με κεντρικό ρόλο στην task force που προετοίμασε την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.
Σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα μπορούσε να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις ζυμώσεις και τις διεργασίες ανασυγκρότησης του πολιτικού χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ άλλο θεωρούν ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά, και η ειλικρινής συνεργασία και αλληλοεκτίμηση που διακρίνουν τη σχέση του με τον Πρωθυπουργό, τον φέρνουν πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία.
Στα σενάρια αυτά, δίνει άλλη διάσταση η στήλη “Μικροπολιτικός” της εφημερίδας “Νέα”, του Συγκροτήματος Λαμπράκη, που αφορμή τις φήμες για υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας το 2014, αναφέρεται στο ενδεχόμενο να ηγηθεί της λίστας του κυβερνώντος κόμματος για την Ευρωβουλή ο Γιάννης Στουρνάρας.
Το σενάριο έχει τη βάση του στην παραδοχή ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρεται για υπερκομματικούς ρόλους, επομένως δεν θα ταύτιζε απόλυτα τον Γιάννη Στουρνάρα με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ εμπεριέχει και την πρόσθετη παράμετρο ότι ο Υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της εκτίμησης των Ευρωπαίων εταίρων, με τους οποίους έχει ανοικτή γραμμή και επικοινωνία λόγω της θέσης του στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Τα σενάρια λοιπόν τρέχουν. Και ακόμη, έχουμε μέλλον…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου