Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Τι κάνουν σήμερα τα Παιδιά από την Πάτρα;

Παρά τον τίτλο του συγκροτήματος, τα μέλη του ήταν από άλλα μέρη Ελλάδας. Απλώς, στην Πάτρα ήταν φοιτητές και με δεδομένο ότι είχαν γνώσεις μουσικών οργάνων αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα μουσικό σχήμα δίνοντάς του αυτό το όνομα.


Μέλη του συγκροτήματος είναι ο Λάμπρος Καρέλας, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ο Βαγγέλης Δεληκούρας και ο Παναγιώτης Μανωλάκος. Στο αρχικό σχήμα που έπαιξε στο Χάραμα, συμμετείχε και η Ρούλα Μπεκάκου, που αποχώρησε αργότερα. 

Τα Παιδιά από την Πάτρα άρχισαν το 1981 από το νυχτερινό κέντρο Χάραμα που βρισκόταν στην Οβρυά, το οποίο υπάρχει και σήμερα σε άλλη περιοχή.

Η επιτυχία τους ήταν μεγάλη και έτσι το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο «Αφιερωμένο εξαιρετικά», ο οποίος έγινε χρυσός με 350.000 πωλήσεις. Αυτό ήταν που τους έκανε γνωστούς και σε όλη την Ελλάδα. Το τραγούδι «Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός», ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Έδωσαν μάλιστα πολλές συναυλίες σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Το 1995 το συγκρότημα διαλύθηκε αλλά ενώθηκε ξανά και συνεχίζει μέχρι σήμερα. 

Πρόσφατα μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και ένα cd από εβδομαδιαία εφημερίδα.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Χρήστο Παπαδόπουλο ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε και μαζί και χώρια. Πρόσφατα κάναμε ένα cd που βγήκε μέσα από εβδομαδιαία εφημερίδα».



Συμπληρώνει μάλιστα ότι τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος έρχονται κάποιες φορές στο στούντιο που διαθέτει προκειμένου να γράψουν μουσική, όμως, «αυτός που ασχολείται περισσότερο με τη μουσική είμαι εγώ».

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος το χειμώνα εμφανιζόταν σε γνωστό ρεμπετάδικο της Αθήνας. «Περάσαμε μία πάρα πολύ ωραία χρονιά στο “Διπλόχορδο” και θεωρώ ότι φροντίσαμε αρκετά για να διασκεδάσουμε τον κόσμο και να περάσουν καλά εκείνοι που ήρθαν να μας δουν», αναφέρει.

Αυτή την περίοδο μάλιστα κυκλοφόρησε ένα cd μέσα από εφημερίδα ενώ ετοιμάζει και τη μουσική για ντοκιμαντέρ του Στράτου Μαρκίδη για τη Σαπφώ, καθώς και για μία θεατρική παράσταση που θα βγει το χειμώνα. 

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος περνάει πάρα πολύ καιρό στο στούντιό του, γράφοντας μουσική ενώ θέλει κάποια στιγμή, όπως αποκαλύπτει, να βγάλει το δικό του κρασί. «Μου αρέσει να ασχολούμαι με τη γη και να κολυμπάω πάρα πολύ», λέει για να αναφέρει ότι διαθέτει ένα χώρο με τα δικά του δέντρα. 

«Καλό ήταν η κρίση να έρθει στο χώρο του τραγουδιού», υποστηρίζει «γιατί έτσι έφυγαν από το επάγγελμα τραγουδιστές που δεν άξιζαν να είναι τραγουδιστές». Όμως, τον στεναχωρεί πάρα πολύ το γεγονός ότι σπουδαίοι μουσικοί δεν έχουν δουλειά. 

Και τονίζει ότι είναι πολύ καλό οι νέοι να ασχοληθούν με την μουσική, όμως, πρέπει να εξασφαλίσουν και ένα δεύτερο χαρτί για να μπορέσουν να βρουν άλλη δουλειά, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για εκείνους. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος που είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για το συγκρότημα «Παιδιά από την Πάτρα», χαίρεται που είναι πολύ φίλος με τα υπόλοιπα μέλη του και χαίρεται που είναι και μαζί και χώρια. Όμως, κάνει και τα δικά του βήματα στο χώρο αφού επιλέγει να εμφανίζεται σε μαγαζιά από το φθινόπωρο μέχρι το Πάσχα και μετά να κλείνει άλλες δουλειές. Πάντως, δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία για τον επόμενο χειμώνα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου