Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σαμαράς: Η Ελλάδα θα πετύχει - Ομπάμα: Δεν είναι λύση η λιτότητα

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα η κρίσιμη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Σε δηλώσεις του ο Μπαράκ Ομπάμα ο τόνισε ότι η οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είναι βαθύτατες και συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις.

Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε «τολμηρές» τις ενέργειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων», προσθέτοντας ότι «δεν είναι λύση η μονομερής λιτότητα».
Αναφέρθηκε εξάλλου στο ζήτημα του χρέους, λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σχέδιο για τη διαχείρισή του»
«Η Ελλάδα θα πετύχει», είπε ο Ομπάμα και συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα του θα στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας.
Αναφέρθηκε εξάλλου στο ζήτημα του χρέους, λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σχέδιο για τη διαχείρισή του»
Ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε και στο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, λέγοντας ότι «μπορεί να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία αυτή τη στιγμή, να επιλυθούν συγκρούσεις δεκαετιών στην περιοχή. Είναι ελπιδοφόρα τα μηνύματα, που έρχονται από την ελληνική και τουρκική κοινότητα».
Παράλληλα απένειμε τα εύσημα στη χώρα μας για την «σημαντική» όπως τη χαρακτήρισε βοήθειά της στην «αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών».

Σαμαράς: Δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε όρτι Ελλάδα και ΗΠΑ υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες, ελευθερία ανεξαρτησία και δημοκρατία.
Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είναι μάταιες, επεσήμανε μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση προσπαθεί να εστιάσει στη δημιουργία θέσων εργασίας, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «προσπαθούμε να εστιάσουμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας».
«Είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: 
«Εάν η Ελλάδα πετύχει, κάτι που θα γίνει, η επιτυχία θα είναι και ευρωπαϊκή».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την επίλυση του.
Παράλληλα, έκανε λόγο για «τεράστια ενεργειακά αποθέματα» τα οποία βρήκε η Ελλάδα στην περιοχή της Μεσογείου.
«Προσπαθούμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να σταθεροποιήσουμε ένα αποσταθεροποιημένο περιβάλλον στο οποίο ζούσαμε» υπογράμμισε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου