Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

«Χρυσές δουλειές» για Έλληνες στο χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ

Την ώρα που το Ντιτρόιτ κηρύσσει πτώχευση, οι Έλληνες του Ντιτρόιτ φαίνεται πως τα πάνε μια χαρά, με τις τοπικές επιχειρήσεις όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά και να ανθούν.


Όπως δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο Γιάννης Διονυσόπουλος, ιδιοκτήτης εστιατορίου και αντιπρόεδρος της Greektown Preservation Society, που έχει στόχο να διαφυλάξει την ελληνική παρουσία στην περιοχή, «οι δουλειές πηγαίνουν καλύτερα από ποτέ. Οι Έλληνες επιχειρηματίες επεκτείνονται. Νέα μαγαζιά ανοίγουν. Παρατηρείται μεγάλη ανάπτυξη».

Η ελληνική παροικία του Ντιτρόιτ, που αποκαλείται «Greektown», αποτελείται από 12 εστιατόρια υπό ελληνική ιδιοκτησία, τα επτά εκ των οποίων σερβίρουν ελληνική κουζίνα, όταν πριν από δύο χρόνια στην περιοχή υπήρχαν μόλις τρία ελληνικά εστιατόρια και πολλοί μιλούσαν για «απο-ελληνοποίηση» της περιοχής.

Τότε ήταν που δημιουργήθηκε η Greektown Preservation Society, που διοργάνωσε εκδηλώσεις με ελληνικό χαρακτήρα και βομβάρδισε τηλεοράσεις και εφημερίδες με διαφημίσεις, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βέβαια, η κήρυξη πτώχευσης του Ντιτρόιτ δεν αφήνει ανεπηρέαστους και τους Έλληνες της Motown, που όμως πιστεύουν πως αυτή μπορεί να είναι μια νέα αρχή για την ιστορική πόλη.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει φυσικά μια ανησυχία, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και η αίσθηση πως η χρεοκοπία θα φέρει κάτι καλό για την πόλη. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε από την αρχή», δηλώνει ο κ. Διονυσόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου