Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

«Μυστικός δείπνος» για νέο κόμμα

Εντείνονται παρά τη θερινή ραστώνη οι διεργασίες και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, στο χώρο δηλαδή μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλςο, μετά το Συνέδριο για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, που διοργανώνει στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, και ο Φώτης Κουβέλης, με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει τον ίδιο μήνα, επιδιώκουν να καταστούν κυρίαρχοι στο χώρο, ενώ στο παρασκήνιο ωριμάζουν κινήσεις ανασύνθεσης στης Σοσιαλδημοκρατίας.

Χαρακτηριστικότερο, ίσως παράδειγμα το «μυστικό δείπνο» σε σπίτι των νοτίων προαστίων, όπου συγκεντρώθηκαν να συζητήσουν πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και ενεργά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως δημοσιεύει σε άρθρο της σήμερα η Real News.

Ο λόγος για την Άννα Διαμαντοπούλου και το Γιώργο Φλωρίδη, αλλά και τον γραμματέα της Αγίου Κωνσταντίνου Σπύρο Λυκούδη, τον εκπρόσωπο Τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό.

Οι πληροφορίες, επιμένουν πως στη συνάντηση είχε αρχικά συμφωνήσει να παραβρεθεί και έτερος κορυφαίος πρώην υπουργός που παρακολουθεί επί πολλά χρόνια μακρόθεν τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά τελευταία στιγμή δε συμμετείχε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, η συνάντηση ήταν σε γνώση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ότι εντάσσεται στο σχεδιασμό του, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν πως έγινε συνάντηση ακόμα και για ίδρυση νέου κόμματος, με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.

Στο χώρο της Κεντροαριστεράς άλλωστε, υπάρχουν πολλά στελέχη, ακόμα και ενταγμένα στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ, που συζητούν για την ανασύνθεση του χώρου σίγουρα χωρίς τον Ευ. Βενιζέλο και πιθανότατα χωρίς την ηγεσία του Φ. Κουβέλη. Ωστόσο, ο σχεδιασμός τους σκοντάφτει στις πολλές αρχηγικές τάσεις που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από εμπνευστής της στρατηγικής της ελληνικής «Ελιάς» με τη ΔΗΜΑΡ, μετά τη μετατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης σε δικομματική και την ανάληψη της θέσης του αντιπροέδρου έχει κόψει κάθε επαφή με τον Φ. Κουβέλη, εκτιμώντας πως ο τελευταίος ερωτοτροπεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, από την πλευρά του, αποκλείει πλέον κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με «το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου», όπως συνηθίζει να λέει, θεωρώντας πως ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη έχει ταυτίσει πλήρως την πολιτική και προσωπική του προοπτική με τον Αντώνη Σαμαρά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου