Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η πρόταση Καψή για το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ: Τα 7 πρόσωπα

Στην επιλογή των επτά ανθρώπων που προτείνονται για το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ προχώρησε ο Παντελής Καψής. Ο υφυπουργός έκανε τη σχετική πρόταση στο υπουργικό Συμβούλιο με τη λίστα να περιλαμβάνει προσωπικότητες από διαφορετικούς τομείς της πνευματικής ζωής.


Συγκεκριμένα, οι προτεινόμενοι για το Εποπτικό Συμβούλιο είναι οι Αννα Δαμιανίδη, Ανδρέας Ζούλας, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Λουκάς Καρυτινός, Σίμος Σιμόπουλος, Θεόδωρος Φορτσάκης και Χρήστος Χωμενίδης.

Οι Αννα Διαμιανίδη και Ανδρέας Ζούλιας είναι δημοσιογράφοι, με την πρώτη να έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή και τη μετάφραση βιβλίων. Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη έχει εργαστεί ως παραγωγός ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ το Μάιο του 2012 είχε διαταλέσει υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού.

Ο Λουκάς Καρυτινός εργάζεται στην Εθνικη Λυρική σκηνή ως μουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής, ενώ έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τα λυρικά θέατρα Βερολίνου, Βαρκελώνης, Κολωνίας και Ρώμης. Ο Σίμος Σιμόπουλος είναι Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το 2010 και διετέλεσε Υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το 2012.

Ο Θεόδωρος Φορτσακης είναι πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εμπειρογνώμων του Συμβουλίου της Ευρώπης και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα διοικητικού δικαίου (1990-1991).
Ο Χρήστος Χωμενίδης είναι συγγραφέας με τα βιβλία του να έχουν μεταγραστεί στα γαλλικά, τα ιταλικά, τα λιθουανικά, τα τουρκικά και τα εβραϊκά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου