Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Το TruthTeller αποκαλύπτει τα ψέμματα των πολιτικών - Νέα εφαρμογή από τη Washington Post


Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να παρακολουθήσουμε μία πολιτική συζήτηση και να μη γνωρίζουμε, αν αυτά που ακούμε είναι αλήθειες ή ψέμματα. Η Washington Post, αναπτύσσει μία εφαρμογή που ίσως δώσει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα.


Το γνωστό ειδησιογραφικό δίκτυο παρουσίασε την δοκιμαστική έκδοση μίας νέας εφαρμογής με το όνομα «TruthTeller». Πρόκειται για έναν εξελιγμένο ανιχνευτή ψεύδους, που δίνει τη δυνατότητα γρήγορου ελέγχου, σε πραγματικό χρόνο, των πολιτικών λόγων.

Η ιδέα προέκυψε όταν ο Steven Ginsberg, διευθυντής πολιτικού ρεπορτάζ της Washington Post, παρευρέθη σε μία πολιτική ομιλία, η οποία έλαβε χώρα σε ένα μικρό πάρκινγκ, και άκουσε πληροφορίες που γνώριζε ότι ήταν ψευδείς.

Έκτοτε ο Ginsberg, απευθύνθηκε στην Knight Foundation, εταιρία που χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες στον τομέα των ειδήσεων και της πληροφορίας. Η ιδέα του κατέπληξε τους υπεύθυνους, που αποφάσισαν να την υποστηρίξουν με το ποσό των 500.000 δολαρίων.

Η εφαρμογή ενσωματώνει πολλές περίπλοκες τεχνολογίες, που συμπεριλαμβάνουν διαδικασίες για τον έλεγχο οπτικοακουστικού υλικού καθώς και αλγορίθμους που συγκρίνουν συμβολοσειρές, ώστε να αναγνωρίσουν το περιεχόμενο των εκάστοτε δηλώσεων.

Ο Ginsberg εξηγεί πως «η εφαρμογή λαμβάνει τα ηχητικά δεδομένα από ένα βίντεο, τα μετατρέπει σε κείμενο και τέλος τα συγκρίνει με τη βάση δεδομένων μας, ώστε να μας παρουσιάσει αν αυτά είναι αληθή ή ψευδή και όλα αυτά σε σχεδόν πραγματικό χρόνο». Η δοκιμαστική έκδοση του TruthTeller είναι διαθέσιμη και περιλαμβάνει αρκετές πολιτικές ομιλίες ώστε να μας παρουσιάσει την εφαρμογή της στην πράξη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου