Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

“Ύποπτα” ματς σε Champions League, Μουντιάλ και Εuro! (video)

Σοβαρές αποκαλύψεις από τη Europol, η οποία αποκάλυψε κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων, σε Champions League, Euro και Μουντιάλ! Οπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αυτή τη φορά δεν μιλάμε για "ύποπτα" παιχνίδια σε εθνικά πρωταθλήματα, αλλά για την ελίτ του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου.



Στους 380 στημένους αγώνες που έχουν εντοπίσει οι Αρχές, συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον δύο Champions League (ένας φέρεται να έγινε σε αγγλικό έδαφος), αλλά και παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα που διεξάγει η Europol σε συνεργασία με πέντε ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους 18 μήνες σε όλη την Ευρώπη.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το θέμα, ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, είπε: «Έχουμε αποκαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο παρανομίας. Πρόκειται για δουλειά ενός συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος από την Ασία που λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μιλάμε για τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στην Ευρώπη πάνω στα στημένα παιχνίδια και έχει αποφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε πως αποκαλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αλλά φοβόμαστε πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κύκλωμα έβγαλε κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ από στημένα παιχνίδια, ενώ το υψηλότερο κέρδος από ένα στημένο ματς ήταν 140.000 ευρώ.

Συνολικά υπάρχουν υποψίες πως ήταν στημένα 380 παιχνίδια, στα οποία εμπλέκονται 425 διαιτητές, παράγοντες ομάδες, ποδοσφαιριστές και άλλα άτομα από 15 χώρες, ενώ ήδη έχουν γίνει 50 συλλήψεις.

Πάντως, οι Αρχές δεν πρόκειται να δώσουν ακόμη στη δημοσιότητα τα ονόματα των κατηγορουμένων, τονίζοντας πως πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα και να προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος τους.

Στη λίστα το Ντιναμό Ζ. - Λιόν 1-7
Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, στη λίστα των ύποπτων αγώνων βρίσκεται το παιχνίδι Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Λιόν 1-7, που είχε διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2011. Ενα παιχνίδι το οποίο είχε κινήσει τις υποψίες, αφού οι γάλλοι ήθελαν νίκη με 6 γκολ διαφορά για να αφήσουν έξω τον Αγιαξ, στον οποίο ακυρώθηκαν δύο κανονικά γκολ στο παιχνίδι με τη Ρεάλ. Παράλληλα, η υποψία έγινε έδειξη όταν η κάμερα "συνέλαβε" τον αμυντικό της Ντιναμό, Ντόμαγκοχ Βίντα, να κλείνει το μάτι στον επιθετικό της Λιόν, Γκομίς, μετά το 5ο γκολ των γάλλων.




Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου