Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τι συμβαίνει, τελικά, με τον Τσάβες;


Hugo-Chavez
Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τα τεκταινόμενα περί της υγείας του Ούγκο Τσάβες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας βρίσκεται από τις 10 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Κούβας, όπου και υπεβλήθη σε εγχείρηση για την καταπολέμηση του καρκίνου, έκτοτε ωστόσο δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση, ενώ κατά καιρούς κυκλοφορούν φήμες για σοβαρή επιδείνωση της υγείας του.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας Νικολά Μαντούρο, τον οποίο ο ίδιος ο Τσάβες έχρισε διάδοχό του, πριν αναχωρήσει από το Καράκας για την Αβάνα, όπου και χειρουργήθηκε, δήλωσε ότι ο ηγέτης της Βενεζουέλας ολοκληρώνει μια συγκεκριμένη μετεγχειρητική φάση που έπρεπε να περάσει, και ξεκινά μια κανούρια περίοδο θεραπείας.
“Ανακτά τις δυνάμεις του”… “συμμετέχει στην άσκηση της εξουσίας”… είναι μερικές από τις φράσεις τις οποίες επικαλούνται τα μέλη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, προκειμένου να αντιτάξουν αντίλογο στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, και να καθησυχάσουν την ανησυχία των πολιτών της χώρας. Δεν τα καταφέρνουν και πολύ καλά, πάντως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου