Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Θέμα ηγεσίας στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Evangelos-Venizelos-PASOK
Σε κάθε Συνέδριο, τίθεται εκ των πραγμάτων θέμα ηγεσίας, ακόμη κι αν δεν… στήνονται κάλπες, είχε διαπιστώσει πριν από λίγο καιρό ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και η άποψη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα συναντήσει την πολιτική επιβεβαίωσή της, στο επερχόμενο Συνέδριο του Κινήματος.

Θέμα ηγεσίας, θεωρητικά τουλάχιστον δεν είναι εφικτό να τεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, σε παρασκηνιακό επίπεδο οι περισσότεροι από όσους αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο… μετρούν κουκιά, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τα περιθώρια για το… κάτι παραπάνω.
Από την πλευρά της ηγετικής ομάδας θεωρούν ότι το Συνέδριο είναι “κλειδωμένο”, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απειλείται από κανέναν, ακόμη όμως και μια μειοψηφική εκδήλωση ευθείας αμφισβήτησης του imperium του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αρκεί για να βυθίσει το Κίνημα σε μια νέα εσωστρέφεια, από την οποία εξαιρετικά δύσκολα θα ανακάμψει.
Το σκηνικό σύγκρουσης επιβεβαιώνεται και από την ξεκάθαρη και απόλυτη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου υπέρ της συνέχισης της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, και όχι μόνο της στήριξής της, τη στιγμή που άλλα κορυφαία στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά και ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, με τον τελευταίο μάλιστα να προτείνει ευθέως την αποχώρηση του Κινήματος από το κυβερνητικό σχήμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου