Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μπερλουσκόνι έκλεισε την “ψαλίδα” στο 0,3% !


Silvio-Berlusconi
Η σχέση… πάθους που διαχρονικά χαρακτηρίζει την ιταλική κοινωνία και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δοκιμάζεται και πάλι ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης-25ης Φεβρουαρίου.

Ο “Καβαλιέρε” ο οποίος έκανε μια απρόσμενη επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή, την ώρα που ο Μάριο Μόντι… λατρευόταν από τους Ιταλούς, και η Κεντροαριστερά του Μπερσάνι έμοιαζε αυτονόητη νικήτρια των επερχόμενων εκλογών, κατάφερε να κλείσει μια “ψαλίδα” που είχε ξεκινήσει από το -20%, στο… 0,3%, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, με τη “χειρότερη” για τον πρώην πρωθυπουργό να τον εμφανίζει στο -3%.
Οι πολιτικοί αναλυτές στην Ιταλία θεωρούν ότι όλα είναι πλέον ανοιχτά ενόψει των εκλογών στα τέλη του τρέχοντος μηνός, καθώς διαπιστώνουν ότι η υποψηφιότητα του Πιερλουίτζι Μπερσάνι αποδεικνύεται εξαιρετικά ελλειμματική, ενώ και ο Μάριο Μόντι απαξιώνεται διαρκώς, με τα ποσοστά δημοφιλίας και αναγνώρισης του έργου του να μειώνονται σημαντικά.
Ο Μπερλουσκόνι επένδυσε τις τελευταίες μέρες στη δέσμευση ότι θα καταργήσει τους φόρους λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση Μόντι, ενώ ακόμη και η μεταγραφή του Μάριο Μπαλοτέλι στη Μίλαν φαίνεται να έχει λειτουργήσει θετικά για την άνοδο της δημοφιλίας του.
Ο “Καβαλιέρε” δεν έχει κουραστεί να κατηγορεί τον Μάριο Μόντι για συμπαιγνία με την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να τον απομακρύνουν από την εξουσία, και την Κεντροαριστερά για “ανίερη συμμαχία” με τους δικαστές, ώστε να παραμένουν σε εκκρεμότητα υποθέσεις που τον αφορούν, και να διαμορφώνεται αρνητικό για τον ίδιο κλίμα στην ιταλική κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου