Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτιά με 10 μονάδες στην παράσταση νίκης η ΝΔ - Οριακά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή


Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για τον ΣΚΑΪ. Προβάδισμα 10 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29%, η ΝΔ 28,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,5%, οι ΑΝΕΛ με 8%, το ΠΑΣΟΚ 7%, η ΔΗΜΑΡ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και λοιπά 4,5%.

Στην παράσταση νίκης, υπάρχει ανατροπή σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αφού πλέον η ΝΔ προηγείται με 48% έναντι 38% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 46% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. Το 26% των συμμετεχόντων κρίνει πως κανένας εκ των δύο ηγετών δεν αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο κ. Σαμαράς σημείωσε πτώση κατά δύο μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο κ. Τσίπρας παρέμεινε σταθερός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες, ο Φώτης Κουβέλης έχασε πέντε μονάδες, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα ανέβηκε κατά έξι μονάδες.

Σημειώνεται ότι σε ποσοστό 63% οι ψηφοφόροι πιστεύουν πως «δεν χρειάζονται» ή «μάλλον δε χρειάζονται» σήμερα πρόωρες εκλογές, έναντι μόλις 33% που αντιτείνει πως «χρειάζεται» ή «μάλλον χρειάζεται» άμεση προσφυγή στις κάλπες, προτού ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης. Το 51% πάντως, πιστεύει πως οι εκλογές θα προκηρυχθούν πριν το πέρας της τετραετίας. 

Σε ερώτηση για το φορολογικό σύστημα, το 96% το χαρακτήρισε «μάλλον άδικο».

Το 72% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 21% γνωμοδοτεί πως βρίσκεται στη σωστή. Επιπλέον, το 63% τονίζει την ανάγκη «βαθιών αλλαγών» στην κοινωνία, ενώ το 23% δε διστάζει να δηλώσει πως χρειάζεται «ριζική αλλαγή» της κοινωνίας μέσω «επανάστασης».




http://newpost.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου