Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοβουλία ενάντια στη βία των άκρων και την κοινωνική αποσύνθεση ξεκινά η γαλάζια νεολαία


Σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να περιοριστεί η βία των άκρων και να επανέλθει η κοινωνία στην ομαλότητα, ξεκινά η ΟΝΝΕΔ. Σε συνέχεια των αφισών που είχε δημιουργήσει, η γαλάζια νεολαία ανακοίνωσε σήμερα ευρεία πρωτοβουλία προκειμένου να αναδειχθεί το φαινόμενο και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία.

Η καμπάνια θα ξεδιπλωθεί σε τρία επίπεδα (σχολεία, κοινωνία, Ευρώπη) και αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις τόσο με εκείνους που θα συμμετέχουν, όσο και με το εύρος των δράσεων που θα αναληφθούν. 
Με αφορμή την έναρξη της πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:

«Σήμερα, με τα περιστατικά βίας να πολλαπλασιάζονται, έφτασε η στιγμή να βάλουμε ένα τέρμα. Να προστατέψουμε τη Δημοκρατία αλλά και την ίδια την κοινωνία από εκτροχιασμό. Δεν υπάρχει δίκαιη ή άδικη βία. Υπάρχουν μόνο πράξεις που αντιβαίνουν στους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Οι ζωές μας δε θα γίνουν καλύτερες μέσα από τις χειροδικίες και τις σπασμένες βιτρίνες. Η ζωή μας θα γίνει καλύτερη όταν αποφασίσουμε να λειτουργήσουμε ως συνειδητοί πολίτες μέσα σε μία Πολιτεία που θα ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Είναι στο χέρι μας λοιπόν. Στο χέρι όλων εκείνων που στηρίζουμε τη νομιμότητα και πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τη στήριξη των θεσμών μπορούν οι κοινωνίες μας να γίνουν καλύτερες. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άλλες ακραίες φωνές. Έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που μέσα από τη δουλειά τους θα φέρουν μία νέα κουλτούρα στις κοινωνίες μας».






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου