Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Προκλητικά δημοσιεύματα εμπλέκουν την Ελλάδα στο τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα!


Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στα τουρκικά δημοσιεύματα που θέλουν τον τρομοκράτη που ανατίναξε την Παρασκευή την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα να έχει εκπαιδευτεί στο Λαύριο.


Μερίδα του τουρκικού Τύπου, ανάμεσά τους και η Sabah γράφει ότι ο βομβιβστής είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο στο Λαύριο, ενώ άλλα μέσα - ανάμεσά τους και το γερμανικό Spiegel -αναφέρουν ότι ο τρομοκράτης πήγε στην Τουρκία από τη Γερμανία μέσω Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο «για ύποπτους, ατεκμηρίωτους και αυθαίρετους ισχυρισμούς».

Τα Τουρκικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα με προκλητικά ρεπορτάζ προσπαθούν να εμπλέξουν την Ελλάδα ως κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών με συγκεκριμένες αναφορές σε στρατόπεδο στοΛαύριο.

Για το θέμα φέρεται ρωτήθηκε και ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι έχει ήδη θέσει το ζήτημα στον έλληνα ομολόγο του!

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, που ξεκαθάρισε ότι «ουδεμία αναφορά υπήρξε στο θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ομόλογο του, Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν. Δεν κρύβουμε την έκπληξη μας. Εάν τούτο είχε συμβεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών, ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Οπως σημειώνεται «η τουρκική πλευρά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, μέσω των επισήμων διαύλων. Οι ισχυρισμοί αυτοί, όσο και εάν δεν πείθουν, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Όσο για την τελευταία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση, είμαστε από τους πρώτους που την καταδικάσαμε, εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας τόσο στην αμερικανική, όσο και στην τουρκική κυβέρνηση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου