Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

NYT: Η λιτότητα έχει δηλητηριάσει την Ελλάδα

Angela-Merkel-Francois-Hollande
Στον απόηχο της προχθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, με την Ελλάδα να βρίσκεται στον πυρήνα του ενδιαφέροντος για την ευρωζώνη, οι “New York Times”  εμφανίζονται διστακτικοί για το μέλλον που έρχεται συνολικά για την ευρωζώνη.
Κι όλα αυτά, μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία, που επισημαίνουν με νόημα ότι η κρίση στην ευρωζώνη είναι πιο βαθιά και σύνθετη από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί, με αποτέλεσμα να “τραβάει προς τα κάτω” συνολικά τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για ανάπτυξη και ουσιαστική έξοδο από την κρίση στην οποία εισήλθε μετά την κατάρρευση της “Lehman Brothers” το 2008.
“Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει κρίσιμη. Η συνταγή που ακολουθείται είναι λάθος, και τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα απλώς κάνουν τα πράγματα χειρότερα.
Τα πολλά χρόνια λιτότητας που έχουν συσσωρευτεί πλέον, δηλητηρίασαν την ελληνική πολιτική ζωή, εκτόξευσαν την ανεργία και δημιούργησαν τρύπες στο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας.
Οι θυσίες των Ελλήνων μεταφράστηκαν σε σπατάλη πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στην αποτροπή ξένων επενδυτών από το να έρθουν και να αφήσουν τα κεφάλαιά τους στη χώρα.
Είναι προφανές ότι το χρέος της Ελλάδας δεν θα καταστεί βιώσιμο με περισσότερες θυσίες. Αυτή είναι η συνταγή της τρόικας, και αποδεικνύεται μια λανθασμένη συνταγή, έμπνευση της Άνγκελα Μέρκελ που δεν θα αλλάξει πριν από τις γερμανικές εκλογές. Ίσως ούτε μετά”, σημειώνουν μεταξύ άλλων οι New York Times.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου