Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Σειρήνες διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ , με φόντο την συνεργασία με την.... ΝΔ!

Μπαρούτι μυρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις τάσεις διάσπασης να είναι πιο έντονες από ποτέ. Με σημερνό του άρθρο στον ιστότοπο iskra, o Aντώνης Νταβανέλλος, επιτίθεται στον Πέτρο Τατσόπουλο και όσα είπε περί συνεργασίας με την ΝΔ, ενώ αναφέρει πως αντίστοιχη πρόταση, είχε...

κάνει και μέλος της γραμματείας της ΚΕ, εξαιρώντας την "σαμαρική δεξιά". Ο Νταβανέλλος αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, προαλείφεται για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με την ΝΔ.


Ακουλουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο του με τίτλο "Αλήθεια ποιος διασπά τον ΣΥΡΙΖΑ;"


"Πρόσφατα ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος δήλωσε ότι θεωρεί ως πιθανούς κυβερνητικούς συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ τη ΔΗΜΑΡ, τους σοσιαλδημοκράτες γενικώς, ακόμα και μιαν κάποια «πατριωτική Δεξιά»! Το σχήμα που προτείνει ο Π. Τατσόπουλος είναι μια μορφή κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, που εξαιρεί από τις γραμμές της, με σαφήνεια, μόνον τις δυνάμεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.Ο θόρυβος, που φυσιολογικά ξεσηκώθηκε, ξεπεράστηκε με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, ότι αυτά αποτελούν «προσωπικές απόψεις» του Π. Τατσόπουλου.

Είναι όμως έτσι;

Προσφάτως, κεντρικό κομματικό στέλεχος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, μιλώντας από τηλεοράσεως απέκλεισε από τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους του ΣΥΡΙΖΑ μόνο τη «Σαμαρική Δεξιά» και τη Χρυσή Αυγή. Στους εμβρόντητους συνομιλητές του –που έσπευσαν να χαιρετήσουν με ενδιαφέρον την πρό­ταση…- υπογράμμισε ότι αυτή είναι η «κεντρική άποψη» στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ως «καρικατού­ρες» τις απόψεις που επιμένουν στην προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς και –κατά συνέπεια- επι­μένουν στην πολιτική συμμαχιών κυρίως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το νόημα ενός «παιχνιδιού λέξεων» που έχει αρχίσει –πχ από τους τί­τλους της «Αυγής»- όπου η κυβέρνηση της Αριστεράς συγχέεται μόνιμα με μιαν κάποια κυβέρνηση Εθνι­κής Σωτηρίας"
Ο Πέτρος Τατσόπουλος σήκωσε το γάντι και απάντησε μέσω facebook:


"Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Υπενθυμίζω ότι δεν είμαι ΚΑΝ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και σε παιχνιδάκια "διασπάσεων" δεν συμμετέχω -ούτε όρεξη έχω ούτε λόγος μού πέφτει. Είπα απλώς την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου γνώμη γύρω από το πώς θα έπρεπε να δράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πιθανό ενδεχόμενο ενός δυσάρεστου μετεκλογικού τοπίου με "ρυθμιστή" το ΤΡΙΤΟ κόμμα, εν προκειμένω τα Χρυσά Βλαμμένα. ΄Οποιον έχει αντίθετη γνώμη από μένα δεν τον θεωρώ ούτε διασπαστή ούτε εξωγήινο. Εύχομαι τέλος από καρδιάς να μην βρεθούμε ποτέ μπροστά σ' ένα τόσο στενόχωρο δίλημμα -πολιτική όμως δεν γίνεται μόνο με ευχολόγια. Με συντροφικούς χαιρετισμούς."




http://fonaklas.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου