Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Guardian: Η Microsoft επέτρεψε στην NSA την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών των χρηστών

Σημαντικό ρόλο στο δίκτυο παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) έπαιζε η Microsoft σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις της έγκριτης βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που αποκαλύπτει ο Guardian, η Microsoft επέτρεψε στην NSA την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών των χρηστών, παραδίδοντας ακόμη και τον κώδικα κρυπτογράφησής της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε στον Guardian o Eντουαρντ Σνόουντεν, NSA , οι δεσμοί συνεργασίας των εταιρειών της Silicon Valley και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) κατά την τελευταία τριετία ήταν πολύ στενοί. Σύμφωνα με τα έγγραφα:

-Η Microsoft παρέδωσε στην NSA ότι χρειαζόταν για να ξεπεράσει το εμπόδιο της κρυπτογράφησης και να παρακολουθεί τις οnline συνομιλίες των χρηστών της.
-Έδωσε πρόσβαση προ κρυπτογράφησης στις υπηρεσίες Outlook και Hotmail.
-Βοήθησε στην άμεση πρόσβαση της NSA στην υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων SkyDrive, η οποία έχει πάνω από 250.000.000 χρήστες παγκοσμίως.

-Η Skype, απόκτημα της Microsoft από τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάστηκε σε τις υπηρεσίες πληροφοριών για να επιτρέψει στο Prism να έχει πρόσβαση σε συνομιλίες μέσω video και φωνή.
-Αυτά τα υλικά διαμοιράζονταν από την NSA σε FBI και CIA, καθώς, όπως αναφέρεται στα έγγραφα το χαρακτήριζαν ως «ομαδικό παιχνίδι».

Στις αποκαλύψεις που έχουν γίνει από την εφημερίδα μέχρι σήμερα, καταγράφεται η εμπλοκή διαδικτυακών εταιρειών, όπως οι Apple, Google, Facebook και Yahoo.

iefimerida.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/07/guardian-h-microsoft-epetrepse-sthn-nsa-thn-parakolouthisi-twn-thlepikoinwniwn-twn-xrhstwn.html#ixzz2Yr8fIQLK

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου